Att spegla det jag gillar.

Snart väck..

En samling av isflak hoptryckta av en hård västlig vind över Riddarfjärden. Ispressen blev rakt in i Karl Johan slussen, vid Slussen. Datumet var redan 2/1 så det är drygt två månader sedan.. En syn som man inte lär få se på ett tag framöver nu..

Flaken låg lösa och gungade friskt mot varann, när vågor rörde om..

Tack för mig!

Inlagt 2015-03-04 22:56 | Läst 1420 ggr. | Permalink
Snyggt o läckert! LO
Svar från ehrsa 2015-03-05 20:10
Hej! Tackar så mycket Lars Olov!
Hälsn!
Det där var riktigt häftiga bilder av fantastiskt vackra ismönster! Jag har haft ett önskemål hela vintern om att fota sammanpackade isflak, men hann inte innan vintern försvann. Det gäller ju att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt, vilket du var med fint resultat.
Mvh
/Per
Svar från ehrsa 2015-03-05 20:14
Hej! Det var en lite konstig vinter måste man säga.. Jag var tillbaks till Slussen dagen efter att bilderna ovan togs, hade hoppats på ett ännu bättre ljus och blänk i isen, men då fanns inte det minsta lilla spår kvar av någon is.. så kan det gå! Tack! Per.
Hälsn!
Väldigt fint, både vad gäller mönste och ljus... Snyggt uppfattat!! //Peter
Svar från ehrsa 2015-03-05 20:16
Hej! Tack så mycket! Peter. Is kan verkligen bjuda på många motiv, om man har lite tur!
Hälsn!
Abstrakt, jag hade aldrig kunna gissa vad som visas i bilderna. Det blev bra det här Jan.
Svar från ehrsa 2015-03-05 20:20
Hej! Ingemar. Ja, jag tyckte att dessa "plastiska" flak var lite speciella, som nån slags mosaik på nått sätt.. Det var väldigt vackert när dom rörde sig i vågorna vid Slussen! Tack! Ingemar.
Hälsn!
Oj så läckert det ser ut. Sista bilden ser nästan ut som fjällen på en drake eller något liknande djur.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-03-05 22:23
Hej! Din association om "fjällen på en drake" är faktiskt så som jag också har tänkt, fast jag skrev det aldrig. Jag tänkte också fjällen på en orm eller ödla eller fisk bl.a. Det var väldigt vackert i alla fall, flaken rörde sig böljande i de vågor som kom in från Riddarfjärden! Dagen efter var jag där igen, och inte det minsta lilla isflak fanns kvar.. Tack! Lena.
Hälsn!