Att spegla det jag gillar.

Stockholmstempo..

Här är en blandning av "suddisar" och "panoreringar" på en del av de som rör sig vid Strandvägen i Stockholm, en vardag mitt i veckan. Exponeringstiderna  är mellan 1/2 sek till 1/6 sek. och bländaren är mellan f/27 till f/32 och ISO är 50. Och jag använde mig av 150 - 300 mm i brännvidd.

En hel del bilder från min test på detta:

Corvette..

Ferrari..

En del kör elassisterat..

Till och med de som promenerar stressar på..

Omkörning..

Till och med framförandet av barnvagn sker med ett visst tempo..

Tack för mig!

Inlagt 2015-04-17 23:32 | Läst 893 ggr. | Permalink
Häftigt Jan, jag tycker sådant här är läckert.
Svar från ehrsa 2015-04-17 23:55
Gokväll! Ingemar. Jag är benägen att hålla med dig! Jag är bara nybörjare på detta med "suddisar", men jag tycker det ger en extra dimension på vissa motiv, en bil t.ex. men också cyklister gör sig väldigt bra med den här tekniken. Jag har aldrig provat det här tidigare på "mina" cyklister, men det passar rätt bra tycker jag nu. Och det blev klart mer "bra" bilder än dåliga, när jag tittar på dom i efterhand. Så jag anser att det inte är jättesvårt heller. Sånt här får man nog prova lite mer framöver! Tack! Ingemar. Och ha en trevlig helg!
Hälsn!
Jag gillar också sådana här bilder...kul med experimenterande. Flera av bilderna blev riktigt lyckade tycker jag...

Man kanske borde ta en dag i veckan till foto-experimenterande...hmmmm....?
ha det gott!
Svar från ehrsa 2015-04-18 10:00
Hej! Ja, det blir inte så dumt kan jag konstatera, och det verkar inte vara så jättesvårt heller tycker jag. Chansen att bilden blir bra verkar vara rätt så stor. Det här kommer jag prova mer framöver när solen också skiner, men det kanske är svårare då, när ljuset blir så starkt och därmed kanske kräver kortare slutartider.. vilket inte ger samma "slöjbildning" i motivet, och lägre ISO än 50 har jag inte.. Och mindre bländare än 32 har jag inte heller.. Tack! Lena.
Hälsn!
Kreativt och fint utfört Jan! =)
Svar från ehrsa 2015-04-18 10:06
Hej! Ja, det här känns lite nytt för mig, och det ger riktigt trevliga bilder också, i rätt sammanhang! Men jag vet inte hur det fungerar i ljuset av starkt solsken..? Har inte lägre ISO än 50, och inte mindre bländare än 32, så slutartiderna kanske måste bli så pass korta, att man inte får den här rejäla "slöjbildningen" på motiven då? Jag får prova helt enkelt, kanske idag redan, solen skiner här nu i alla fall. Tack! Heléne.
Hälsn!