Att spegla det jag gillar.

Vissa har mer attityd..

än andra! Även om storleken inte skiljer så jättemycket mellan en del olika fågelarter så ser man ändå att vissa arters "attityd" är klart tuffare.. Nötväckan är en sån fågel tycker jag. Den ser vass och spetsig ut på nått sätt, och rör sig både uppåt och neråt på lodräta trädstammar vilket inga andra fåglar gör, andra fåglar går endast uppåt.. I det fina vädret i Tantolunden igår söndag, så såg man tydligt det här med "attityden" som just Nötväckan har..

Ooops! För många arter, för nära.. vem ger sig..?

Talgoxen valde att hellre kasta sig dödsföraktande utför med infällda vingar, än att möta killen med attityden..

Sedan drog "mesen".. Och kvar blev han som alltid blir ensam.. Har ni sett Nötväckor i flock nån gång..

Visst, han fick ju en vacker trädstam.. men sen då..

Var är alla..

Får leta längre upp..

Tack för mig!

Inlagt 2014-11-24 23:08 | Läst 2819 ggr. | Permalink
Nötväckor och trädkrypare är riktigt roliga att se på, de ser ut som de alltid har något i görningen.
Svar från ehrsa 2014-11-25 09:31
Hej! Kan hålla med, vissa fåglar har nått "bus" i blicken.. Tack för kommentaren!
Mvh!
Vilka härliga bilder, och jag gillar verkligen att du har så mycket miljö kring fåglarna! Det lyfter bilderna mycket , och ett plus extra för det coola formade trädet! Snyggt!

Ha en toppendag!
Svar från ehrsa 2014-11-25 20:01
Hej! Tack så mycket! Ja, det passar bra med den här miljön runt fåglarna! Trädet var så vackert i sig och hade så mjuka former, liknar nästan en höft och en svank.. kanske :-)
Mvh!
Jag har aldrig sett nötväckor i flock. Men jag vill minnas att jag har någon bild som är något år gammal där jag fick två i samma ruta i alla fall.
Svar från ehrsa 2014-11-25 20:06
Hej! Näe, Nötväckor i flock ser man nog aldrig, annat än med partner eller ungfåglar. Det är just det som är grejen med deras beteende, det känns som dom ofta dyker upp bland andra småfåglar, nyfikna kanske, och sen jagar dom ofta bort dom och blir ensamma kvar.. Tack! Ingemar
Mvh!
Inte lätt att vara den tuffe och alltid bli ensam.
Nötväckan fick smeknamnet "sprätthöken" här hos oss då barnen var små och vi satt och iaktog honom vid fågelmataren. Han verkar vara en kräsen typ och sprätte iväg minst tio frön innan han hittade det han ville ha.
Svar från ehrsa 2014-11-25 21:07
Hej! Ja, det stämmer med min upplevelse av Nötväckan också, den sprätter omkring den mesta av maten innan den tar nått.. inget vidare bordsskick.. Tror nästan att den lider av nån "diagnos" av nått slag! :-)
Mvh!
Ibland har vi tre nötväckor i trädgården, men då är det bara maten de är ute efter. De är riktigt roliga att studera på trädstammar.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2014-11-25 21:12
Hej! Lena. Tre stycken, det låter fantastiskt! Förmodligen har dom ett starkt revirhävdande är min gissning, även mot andra arter, men är det en fågelmatning med lockande mat för traktens alla fåglar, så hinner dom nog inte hävda sitt revir fullt ut.. måste bli stressigt för dom!
Mvh!