Ragù alla Bolognese

Alla gillar Bolognese och med lite känsla kan man få den att nå nya höjder. En given vinnare i alla lägen! Nedan hittar ni beskrivning och bilder som är klickbara för större format!

Jag utgick från Alexandra Zazzi´s recept i Kokbokshyllan som finns som  app för iPhone och iPad. Naturligtvis modifierade jag receptet lite grand :)

Börja med att skaffa råvaror av högsta kvalitet. Högrev att mala till färs, salsiccia och pancetta. Dessa ger tillsammans en mustig smak och ett djup och tillsammans med en god kalvfond och härliga skalade tomater, lök, morot, selleri och vitlök  tar såsen till nya höjder. Jag har dessutom gula tomater, sardeller och kapris i för att ge extra sting både vad gäller sälta och syra.

Istället för rödvin använder jag en rejäl skvätt med balsamicovinäger och även en god tomatpuré är viktigt. Det hela kokade i sex timmar tills högreven nästan föll isär.

Råvarorna redo att bearbetas

Hacka eller mal högreven grovt

Svetta löken, moroten, sellerin, kaprisen och sardellerna tillsammans med färsen

Häll i tomater och kalvfond låt sedan koka 3-5 timmar (eller mer...)

Stek mindre bitar av salsiccian till fin färg, tillsätt dessa mot slutet av koket!

Servera världens bästa Bolognese med din favoritpasa, parmesan och olivolja!

Inlagt 2013-02-26 20:54 | Läst 850 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
Härligt att du är tillbaks o bloggar Oscar! Gillar dina matkonster o bilder. Mvh, Lars Olov
Svar från oscarv   2013-02-27 09:24
Tack det var roligt att höra, jag ska försöka komma igång med bloggandet med det går upp och ner :)
Härligt! Mera mat!
Svar från oscarv   2013-02-28 08:35
Tackar ska bli!!