Arresødalspark och skog

Här på västra sidan av Arresø i Danmark var jag ganska ofta för några år sedan. Här i ån såg jag min första kungsfiskare, de bor längs ån in mot Frederiksværk och flyger ut mot sjön för att fiska och då passerar de bro jag står på här, men det är bara ett swiss så är det borta igen. Det var så fina höstfärger när vi var i Danmark förra gången så bilderna nedan är från tre besök under den tiden. 
Ån ut mot Arresø


här med mitt trick att kasta upp lite löv 

lite dämpad redigering blandat med lite klarare 


tillbaka till ån, en annan dag



Det var en konstutställning i Arresødalsparken, några av verken


av Tina Rosenberg

av Camilla Grell

av Janni Jensen

av Tine Sallymann

Inlagt 2021-11-17 06:10 | Läst 387 ggr. | Permalink
Verkligen fina höstbilder och här passade det mycket bra med de uppslängda löven. Det var ju något liknande jag trodde jag skulle få se då vi kom till västkusten och var för sent ute.
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2021-11-18 07:30
Tackar, jo vi var uppe i Kungsbacka (i Halland :), för en vecka sedan och där var det inte så mycket höst kvar heller
Mycket fin serie höst. Här var det länge sedan löv föll av tror tom tidigare än det brukar. Tänker på kommentar som Lena skrev. Förra året var löven fint rostbruna in i nov i Halland.
Tredje uppifrån och de nedre på ån riktigt fina
Svar från pdahlen 2021-11-18 07:25
Tackar, det är så olika hur länge höstfärgerna sitter i och när det är, tycker ändå att det har varit under en längre tid i år, vissa år kommer det kanske några frostnätter och det blåser och så har man inga löv kvar. I år har vi inte haft någon frost än, tror vi fortfarande har metrologisk sommar här nere.
Hej Peter.
Väldigt vackra höstbilder från ett härligt område här i DK. Gillas alla utom de med de så kallade "konstverken". De förefaller mig (och kanske även djuren - speciellt fåglarna) störande och meningslösa mitt i naturen – efter min kanske bristande förståelse för konst.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från pdahlen 2021-11-18 07:18
Tackar, det var en perfekt tidpunkt att fånga höstfärgerna på, väldigt vackra miljöer här. Rundtursbåten på Arresø utgår härifrån och de har byggt en plattform för fågelskådning ute vid vattnet. Angående konstverken så var det enbart 11 och de störde nog inte så mycket. I min vandring såg jag enbart de som jag fotograferat så de var väl utspridda. Att sprida ut dem i park och skog är ju ett sätt att få ut folk och det är ju inte fel, har faktiskt inte sett så mycket folk här som denna gång, först förstod jag inte varför det var så många i skogen för jag såg inte konstverken förrän andra gången jag var där. Nedan ett utdrag från hemsidan om utställningen

Gå på odagelse i par og skov og find og se kunstværker, der er blevet til som et led i projektet ”Halsnæs – kulturligvis!”.

Kunstnere og designere med meget forskellige baggrunde har arbejdet sammen og prøvet kræfter med nye teknikker og udstillingsformer. Mange kunstnere kunstnere deltog i processen, af dem har 11 kunstnere valgt at præsenterer deres værker på denne udendørs udstilling i Arresødalparken.

Udstillingen suppleres af de værker som blev skabt på workshops med 5. klasser fra Hundested skole og 4. klasse fra Skolen ved Havet. De maleriske fortolknnger af det gamle sagn om det ”RØDE RAN” indgår som en del af udstillingen i Arresødalparken.

Projektet Halsnæs – Kulturligvis!, der er løbet af stablen henover sommeren, handler om at binde tråde sammen i Halsnæs kulturliv. Som en del af de netværksskabende aktiviteter har lokale musikere og billedkunstnere været på inspirationsture samt deltaget i forskellige workshops – og det er med afsæt i disse har de ladet inspirationen få frit løb og arbejdet, så de nu kan præsenterer resultaterne i form af en koncert og en udstilling.
Synnerligen vacker serie där höstkänslan är påtaglig. För mig står nr 3 och 4 ut, mjuk fin kontrast mellan stammarna och lövverket! Hälsningar/ Björn
Svar från pdahlen 2021-11-18 07:22
Tackar, kul att du gillade de mer mjuka. Tycker själv att en softare redigering vinner i längden, men man hamnar ändå ganska ofta på de mer kontrastrika. Jag brukar försöka göra en blandning så att det finns en redigering som passar lite olika sinnesstämningar
Vackert med ån men "konstverken" är för mig bara konstigt :)
HaD/Gunte..
Svar från pdahlen 2021-11-20 08:56
Tackar, det var stundtals väldigt fin ljus vid ån. Ja konstverk kan ibland vara konstiga, de fick iaf några att ge sig ut i naturen