Skäggmes

Igår och särskilt på kvällen var det ett förfärligt väder med regn och vinden var uppe i 21m/s. Idag var det en helt annan dag, vindstilla och solen sken, perfekt för att få några nya bilder. Jag åkte till Utvälinge, utanför Ängelholm, och idag var allt bättre än väntat, vasspartiet var fullt av skäggmesar, det hördes ”tjiing tjiing” inifrån vassen runt om, tyvärr som så ofta så hörs de mer än de ses, men vid några tillfällen så var det ändå några som gav sig tillkänna och man fick lite bilder genom vassen. 

Även en hona tittade fram

En sävsparv kom också med i bild 

Men det är allt herren som är vackrast här

Inlagt 2019-12-10 14:52 | Läst 1013 ggr. | Permalink
Det är en särdeles vacker fågel, och lyckade bilder. Inte vanligt att se den med is, som i sista bilden.
Svar från pdahlen 2019-12-11 07:38
Jo det är en av de vackraste tycker jag. Det är faktiskt enbart de dagar med frost och sol som jag sett de vuxna skäggmesarna, de verkar vilja komma fram ur vassen och värma sig. Annars är de ungarna på sommaren som är ganska fotovänliga
De är underbara skäggmesarna, ser verkligen speciella ut.
Snyggt fångat och fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från pdahlen 2019-12-11 07:39
Tackar, alltid kul att få de vuxna skäggmesarna. De verkar komma fram när det är kallt och sol, behöver väl både mat och att värma sig
Trevligt! Ja, idag blev det sol från morgon till kväll! Imorgon blir det 'normalväder ' igen, mulet och lite regn.. dom är speciella Skäggmesarna, även deras läte! Fina bilder här!
Hälsn!
Svar från pdahlen 2019-12-11 07:43
Ja det är kul när de väl visar sig, det var nog 5 år sedan jag fick riktiga bilder på vuxna skäggmesar annars har det mest blivit ungarna på sommaren
Flera fina bilder du ändå fått på skäggmesen som ju kan var svåra att fånga på bild. Alltid är det några vasstrån i vägen. Får hoppas för deras skull att vintern inte blir alltför kall. Har hört att dom är känsliga.
Sten
Svar från pdahlen 2019-12-11 07:48
Jo de brukar hålla sig väl gömda i vassen, men de verkar komma fram när det är minusgrader och sol, troligen behöver de både få i sig något och värma sig i solen och då blottar de sig några sekunder och då gäller det att vara beredd.
Hej Peter.
Det er en meget skæg/sjov fugl :-)
Jeg har aldrig set Skægmejsen i virkeligheden, så er det godt at du viser os den her. Nummer 7 med det tydelige kendetegn er min favorit i denne serie.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från pdahlen 2019-12-11 07:50
Tackar, det finns en hel del runt Arresø
Mycket trevliga bilder =)
Svar från pdahlen 2019-12-11 13:23
Tackar, det var kul att de visade sig, annars brukar man endast få höra dem
Så härliga och vackra dom är..Kul att det finns en och annan mer "exotisk" fågel att hålla koll
efter..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från pdahlen 2019-12-11 13:22
Ja särskilt herren är riktigt fin.
Väldigt fina bilder på skäggmesarna. Jag kan föreställa mej hur de lät där i vassen vid Utvälinge. Det såg ut som ett perfekt ställe för skäggmesar. Tredje bilden från slutet är toppen tycker jag. Den ser ut att titta rakt på dej.
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2019-12-12 11:50
Tackar, jo det var en vinstlott att de nu visade sig, men jag tror det är det med att när det är kallt men ändå sol så vill de upp lite mer och värma sig lite extra i solen samtidigt som de vill äta från fröna i toppen av vassen. Det jag såg många gånger är att vassen är felkonstruerade, för när de flyger och sätter sig i toppen av vasstråt så böjer det sig och det blir som en hiss och så åker de ner i vassen igen, det var lite irriterande