Söderåsen i höstskrud

Igår blev det en tur till Söderåsen, hade hoppats på lite dimma med lite solgenomsläpp, men så blev det inte, men det blev bilder ändå. Jag fotograferade i ungefär en timme med två kameror och 5 objektiv, några (kanske många) visas nedan. Många är tagna ner mot dalen, som man ser längs bort i bilden nedan.

Tex denna, är från dalen längst bort

Det var nog 10 år sedan jag provade att ”zooma” under exponeringen

Uppe på klippan ligger kopparhatten, där de flesta av bilderna är tagna

Minskade kontrast och klarhet i en bild ifall man önskar lite mer softat inyryck

Inlagt 2019-10-24 16:50 | Läst 758 ggr. | Permalink
Det är väldigt vackert i Skåneland, fina bilder. När jag står i sådan bokskog som du visar, har jag ibland önskat att en fin kronhjort eller galt skall ställa sig fint och posera mitt i bilden, kanske det händer en dag!
Svar från pdahlen 2019-10-25 06:29
Tackar, jo en hjort eller liknade hade ju inte varit fel
Det var en bild som jag tyckte särskilt mycket om!
Svar från pdahlen 2019-10-25 06:32
Tackar, en bild och inga ledtrådar :), är det zoombilden eftersom den skiljer sig från de övriga?
40 nyanser i gulbrunt, men så vackert, superfint! Många hälsningar/ Björn T
Svar från pdahlen 2019-10-25 06:34
Tackar, jo men sådan är färgskalan här nere, tyvärr inte så mycket rött
Härlig blandning och fina bilder! Den med zoomning blev snygg och häftig.

MvH
Johnny
Svar från pdahlen 2019-10-25 06:36
Tackar, jo det var intressant att testa zoomeffekten igen, skulle vara kul att testa på en fågel som kommer emot en lågt flygande
Det är vackert vid det där 'fjället'.. Förstår att man gärna vill ha dimma där! Men det krävs nog en klar himmel under natten, och gärna vindstilla för att dimma ska uppträda.. Imponerad att du orkar bära så mycket kamerautrustning, själv har jag alltid bara en kamera med ett objektiv.. men det kan ju vara en zoom! Beskär man så blir det som en ännu längre zoom..
Hälsn!
Svar från pdahlen 2019-10-25 06:49
Tackar, på vårat ”fjäll” så har vi bilväg upp till toppen, men visst lite jobbigt var det att bära tre väskor och ett stativ de 40m till kanten :). Fast jag har ofta med mig två kameror med objektiv, det har jag haft i en tio år nu. Tidigare var det i samma väska, kunde ha tex ett hus med ett monterat 300/4 och ett hus med makro och så min ”normal” 28/1,8 och någon belysning och lite grejor. Med dagens utrustning så har jag D500 med 200-500 i en väska, Thinktank slingväska, utmärkt till den utrustningen. Ofta är det nu en mindre axelväska med D750 och vad som nu kan vara aktuellt, med dagens objektiv helt enkelt. Men det kan också vara att jag tar med en väska till med objektiv som jag har i bilen.