Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Breaking news - de första officiella bilderna på Leica T #blogg100


Nya Leica T med M-adapter och Summilux-M ASPH 50/1,4.

P
lötsligt råkade Leica tända upp T-systemets sajt en dag för tidigt. Men de plockade bort den lika plötsligt… Först den 24/4 kl 15.00 blir den offentlig. Men sajter som Leicarumors.com var snabba nog att screendumpa grafiken och ladda hem bilderna och därför kan jag bjuda er på några av bilderna. 



Nu väntar vi md spänning på specarna - om bara några timmar får vi veta!



Och här kan du läsa en första "hands on review"!

--- EDIT ---
Lavidaleica.com lyckades få hem nästan hela T-sajten, både bilder och text, innan den stängdes!

  Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

 

Inlagt 2014-04-23 23:22 | Läst 7595 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Sorry men GÄSP!!
Är det fortfarande någon som bryr sig? Stackars själar i så fall...
Svar från Johan Ericson 2014-04-24 00:19
Jaha - men du orkar kommentera :-)
Och jag är tydligen en "stackars själ"? Gillar inte tonen i din kommentar! Skulle uppskatta om du höll en sakligare ton när du kommentera i min blogg!
I all välmening,
/Johan
tomazon 2014-04-24 23:25
Vilken ton Johan? Kan det bli mer sakligt?

Om du bara vill ha ja-sägare i din blogg så är du fri att radera mitt inlägg.

I all välmening / Tommy
Ja vad vore dom utan Panasonic!
Anders F. Eriksson 2014-04-24 13:18
Det ska väl vara en större sensor i den här (APS-C) så frågan är om Panasonic är inblandade ...
Den va ju snygg! Och det glädjer mig att den påminner mycket om en Sony NEX.... :) Jag tror att Leica har en utmaning som heter duga... //Peter
Fint att de gjort om fästena för öglorna. Kanske gör att man vågar lyfta kameran i remmen lite vårdslöst nu? ;-)

Men vad är den avlånga knappen(?) på mitten för nåt?
Anders F. Eriksson 2014-04-24 13:21
Troligen en uppfällbar blixt.
Jag som jobbat en liten, liten, liten aning med marknadsföring en gång i världen,
undrar om det verkligen va ett misstag att släppa det hela litet för tidigt..? :)

Å se'n, de lilla jag fattar,
så får du lika mycket kamera för mycket mindre pengar hos en annan tillverkare!
Men de e klart, den röda pricken kan ju vara värd en hel del pengar att få visa upp....
Så nu har läkar och tandläkarsönerna en kamera i tiden! ;)
/B
Visst blir man trött på alla nervärderande kommentarer om Leicas produkter när de skrivs av människor som förmodligen ALDRIG TAGIT EN BILD med en Leica eller aldrig sett en digital Leicafil. Varför lägger man ner sådan energi på att kommentera när man inte är intresserad?

Man kan diskutera om Leitz produkter är prisvärda eller ej, men att objektiven är mycket bra kan nog ingen ifrågasätta - kombinationen Leica M och M-objektiv är rätt svårslagen i småbildsvärlden. Sony A7 är en konkurrent men funkar inte så bra med Leicas vidvinklar.

Men nu talar vi om kompaktkameror i APS-C-formatet. Vi kan väl vänta och se hur Leica T står sig där när det gäller bildkvalitet (t.e.x. tillsammans med M-objektiv) innan vi dömer ut kameran. För det är väl trots allt mest bildkvalitet Leica kan konkurrera med - inte finesser, snabbhet, möjligheter till höga ISO-världen och sån´t. Enkelhet tycker jag är en underskattad egenskap hos en kamera i vår värld av små kameror med ett oändligt antal menyer och nerklottrade LCD-skärmar.

Jag brukar förresten tejpa för den röda loggan för att slippa uppmärksamhet och det är dessutom inte många som vet vad en Leica är (förutom vi på den här sidan då). Ska man imponera är det nog bättre att komma med en Nikon D3 eller något liknande)

/Tomas
Fredrikpersson 2014-04-24 18:46
Jag kommer att tänka på en sak när jag läser ditt inlägg. Jag har aldrig förstått vitsen med att tejpa över loggan på en Leica. Jag säger inte att det är fel och man får göra vad man vill med sin kamera men jag har aldrig fattat logiken.
Det är bara fotointresserade (och initierade tjuvar) som vet vad Leica står för, vad den kostar osv. och de känner igen en Leica vare sig den röda pricken syns eller inte. Formen på kameran är också mycket karaktäristisk. Blir det inte lite som att tejpa för loggan på sin Rolls-Royce och riskerar inte en svart tejpbit över leicapricken att uppfattas lite som snobberi?

Mvh

F
Anders F. Eriksson 2014-04-24 19:01
Det är lite som en del bilägare som beställer sina dyra Mercor och BMW utan modellbeteckning, så att det inte ska sticka i ögonen på folk - de initierade känner dock ändå igen de dyra varianterna på detaljer :)
TomasKronberg 2014-04-24 21:36
Både Fredrik och Anders har rätt när jag tänker efter (jag sa det ju själv:"det är inte många som vet vad en Leica är") ;-) För mig är det inget snobberi, jag har haft Leica i 40 år och egentligen är det aldrig någon som reagerat. Så varför ska jag göra det nu?
/T
Nån som vet vad är det för sökare, Visoflex? En elektronisk lr optisk?
Anders F. Eriksson 2014-04-24 18:24
Elektronisk (med inbyggd GPS).
Snygg kamera, och verkar välbyggd. Kommer nog att uppskattas mycket av målgruppen (som nog inte i första hand är fotografer oavsett hur bra den än är).
TomasKronberg 2014-04-25 20:37
Vad är fotografer? Menar du yrkesfotografer? Nä - jag tror inte pressfotografer t.e.x. (om det finns några kvar) kommer att använda sig av Leica -T. Och vad krävs för att man ska få kalla sig "fotograf"? Vore intressant att få veta det..;-)

/T
Anders F. Eriksson 2014-04-25 20:43
Jag tror inte heller entusiaster som här på FS är främsta målgruppen, utan just välbeställda människor som vill ha en cool välbyggd kamera med hög statusfaktor (ungefär som de som köpte Apples första bärbara datorer med "unibody" som den här kameran har bara för att de var byggda just så).
Om den här Leicamodellen är prisvärd eller inte kan ju diskuteras. Jag tror inte presumtiva köpare i första hand köper den här kameran p g a detta utan det är andra, mer subtila, värden som är avgörande. I kameran sitter en sensor från Sony, som redan finns i deras modell Nex-3n. Prisskillnaden mellan Leica T och Sony-3n är, minst sagt, avsevärd.

http://www.sonyalpharumors.com/what-happens-if-you-put-a-sony-sensor-inside-a-block-of-aluminum-you-will-get-a-1800-leica-camera/
TomasKronberg 2014-04-25 20:48
Leica har nog inte som mål att vara "prisvärd" - jag tycker vår chefredaktör beskriver det här på ett väldigt bra sätt. Däremot tror jag att Leica har som mål att ha största möjliga bildkvalitet kombinerat med litet format och enkelhet i handhavandet. Det är så jag uppfattar det och jag tycker de är ganska ensamma om det.

Man kan inte veta vilken bildkvalitet en kamera eller objektiv ger enbart genom att titta på "tekniska data". Kan vara "same same" på papperet, men väldigt olika IRL. De flesta kitobjektiv brukar vara 18-55/3.5-5.6 - säger inget om kvalitet, eller hur?

/T