Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

En favorit från förra årets BaselWorld - "Victorinox Original Chronograph Limited Edition" #blogg100


Fujifilm X-pro1 med Fujinon 35/1,4 - Francois Nunez chefsdesigner på Victorinox, bilden tagen under en intervju på BaselWorld 2013.

P
å Baselworld-mässan i fjol så intervjuade jag mannen på bilden ovan - Francois Nunez, som är chefsdesigner på Victorinox. Och bland alla hans skapelser, som han visade upp och berättade "storyn" bakom, så blev jag imponerad av "Original Chronograph Limited Edition". En robust kvarts-kronograf med boett i fiberförstärkt nylon i klassisk militär stil och med ett bund-armband med skyddskåpa a la 50&60-talets klassiska militärur.



Ovan en bild jag tog i Victorinox foto-studio i deras mäss-monter - de hade en av de absolut bästa press-tjänsterna på mässan.

Det praktiska armbandet kommer i tre delar och kan alltså bäras som ett vanligt Nato/Zulu eller som bund, eller i "full mundering" med skyddskåpan, se bilden nedan:



Tänkte att detta var en klocka inom räckhåll för en person med min ekonomi och bestämde mig för att köpa en när den väl dök upp hos någon AD hemma i Sverige. Men fast många säljer Victorinox såg jag den aldrig i någon butik och det handlar ju om en "Limited Edition" utgåva och Sverige är ett litet land så jag beställde den från Amazon.co.uk.



Jag tycker nog att den blir snyggast på ett 5-rings så kallat "zulu-armband" i mörkbrunt skinn och med PVD-behandlade metalldelar, eller på vanligt grönt "zulu-band" i modern militärstil. Banden har jag betsällt från USA. Bjuder på lite bilder nedan som jag tagit hemma på skrivbordet:









Sist en detaljbild på den snygga urtavlan. Finishen är mycket hög och detaljarbetet värdigt en mycket dyrare klocka!

Just det - vad kostar den? Listpriset här i Sverige ligger på ca 5000 Kr, på Amazon är den lite billigare :-)


  Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

 

Inlagt 2014-04-22 23:59 | Läst 8987 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Klockren! - Gillas! :)
Fina bilder. Gillar klockan, men skulle inte välja den som kronograf. Tycker det blir rörigt med alla småtavlor som man ändå inte använder.
Jag har också köpt en klocka på engelska Amazon, den kostade långt under halva priset jämfört med i Sverige (fast den var inte lika tjusig som Victorinoxen). Och min Fuji X100 köpte jag också där. En bra affär att handla i, typ.
Snygg klocka men jag är tveksam till remmarna... :) Jag har använt mig av följande för att hitta bra och kvalitativa remmar... Snabbt, bra och billigt!!
http://www.uhrenarmband-versand.de/shop2/index.php?user=Uhrenbandversand&weiteres=7
Kommer den att få något samlarvärde?