Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Fredagen den 13:e och jag väljer att komma ut som...


Första numret av Kungliga Magasinet dyker upp i butikerna kring den 24/4, omslagsfoto: Rickard Eriksson :-)

R
ojalist!
Ingen nyhet för er som känner mig väl, men en del läsare kanske får kvällskaffet i vrångstrupen ;-)
Det hela började nog när jag som liten såg riksmötets högtidliga öppnande med dåvarande kungen Gustav VI Adolf flankerad av Carl XI:s drabanter - på svartvit TV. Det resulterade främst i ett ohämmat historieintresse och en massa tennsoldater. Senare har jag allt mer kommit till insikt om den konstitutionella monarkins alla fördelar. Tex allt vad ett vitalt kungahus tillför Sverige i form av PR och inte minst "varumärkes glöd". Och bara ett litet tanke exempel: vad heter Finlands president? Österrikes, Tysklands... osv.

Men nu är inte detta blogginlägg ett brandtal för monarkin, utan ett försök att berätta om mitt nya uppdrag - som marknadschef på Kungliga Magasinet. En helt ny tidskrift vars första nummer når tidningshyllorna den 24/4. 160 sidor och 8 nummer/år. Hög kvalitet på text och foto, mycket reportage och intervjuer, inget skvaller men desto mer bakom kulisserna rapportering och initierade nyheter. Mycket mat, kläder, frisyrer, smycken och livsstil. Men också historia, slott, ordnar, uniformer och kultur. 

En av initiativtagarna och tillika creative director och fotograf är Rickard Eriksson som jag har haft förmånen att få arbeta med förut. Den andre initiativtagaren, eldsjälen och chefredaktören är Roger Lundgren, kanske mera känd som "Royal Roger" - från SVT, tidningen Queen och ett otal andra sammanhang.

Men mer om detta i kommande blogginlägg - just nu sitter jag på SJ2000 på väg hem mot Malmö :-)

Edit:
Nu ät tidningen officiellt lanserad och media har börjat rapportera  - läs mer i nästa blogginlägg!

Inlagt 2012-04-13 20:14 | Läst 12164 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Många fokuserar på olika typer av "skandaler" eller det apanage som utgår till kungahuset - trots att jag ibland kan hålla med massorna så måste man med handen på hjärtat se vilken otrolig bra PR kungahuset gör för Sverige som land ... hur mycket hade det kostat med vanliga marknadsföringsmetoder? Tror inte att apanaget hade räckt till på långa vägar - trots allt så är detta människor också med alla fel och brister som kan begås ...

Vi har kungahuset nu - då är det bättre att utnyttja det maximalt för olika insatser , marknadsföring för landet såväl som att se till att det kommer in pengar till sjuka barn ...
Tror faktiskt att det bor en liten rojalist i mig också ....
Ha en skön vecka.
Glenn
Inget illa ment, men jag kan faktiskt tänka mig få (om några) tidskrifter som skulle vara ointressantare för mig än detta ;)

Det kan vara lite kul med knugen ibland, men jag är rätt likgiltig till hans och hans familjs förehavanden ...

Lycka till på nya jobbet i alla fall - det är onekligen så att många är betydligt mer intresserade av sånt här än jag är, och det krävs nog att de som jobbar med tidskriften också är det :)
Härligt att du är på banan igen, Johan. Lycka till på nya jobbet. Nu blir det mera blogg, va?
Personligen kan jag helt och hållet klara mig utan slivia och knugen men smaken är som baken delad.........
Men inte är du väl så ålderstigen? Jag tänker på att Gustav IV levde mellan 1778 - 1837! ;-)
Grattis till ditt nya jobb Johan =)
Mycket glad för din skull och önskar er all lycka till med tidningen.
Kram Lena
Grattis. Kul att du är igång och jobbar igen.
Grattis till nya jobbet! Då har ju kungahuset varit till någon nytta i alla fall... :-)
Vad är bakom kulliserna om inte skvaller? För att du menar väl ändå inte att ni kommer att ägna er åt något slags reportage a la Gunther Wallraff. Ännu en i raden av skvallerblaskor, massmedialt skit...
Med vänlig hälsning
Lycka till på nya jobbet.
-affe
Grattis till nya jobbet! Jag tycker inte att man är rojalist för det man ser praktiska fördelar med kungahuset. Rojalism sitter djupare så att säga. Men du kanske är rojalist ändå :-) Mer kontroversiella åsikter kan man ha, enligt min mening.

Flyttar du från Malmö nu?
Grattis, men vilken platt, trivial och oskarp bild på drottningen.
Grattis till det nya jobbet Johan :) Hör gärna av dig om du behöver hjälp av en socialreporter.
//Mikael Good
Grattis verkligen, man behöver inte vara rojalist för att önska dig lycka till! Om du har något ärende till Ua vid tidpunkterna för våra fotofikor så välkommen igen!