Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

På plats i Jerusalem - och nu debuterar jag som "proffsbloggare" ;-)


Panasonic Lumix GF1 + 20/1,7

Under tisdagen kom jag och ca 1500 andra deltagare från 35 länder till Jerusalem för att delta i Livets Ords årliga pilgrimsresa. Ovan ser ni några av deltagarna från Fidji checka in på samma hotell som jag bor på (vi har tagit ett antal i anspråk ;-)

Vi ska nu – fördelade på 33 bussar – tillsammans genomföra den absolut största pilgrimsresan i Israel i år. Och jag är med för att bla blogga om det hela på http://loisrael.livetsord.se - alltså är jag (tillfälligt) proffsbloggare - kul :-)

Under der de närmaste fyra dagarna kommer vi att besöka alla de viktigaste platserna i och runt Jerusalem samt Betlehem – en logistisk kräftgärning av rang! Sedan bär det vidare av ut i öknen...

Inlagt 2010-09-01 01:13 | Läst 8896 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
I all välmening tänkte jag skriva några rader om min personliga, och vad jag tror är den allmänna bilden av Livets ord. Jag tänker inte spy galla, det gör jag inte på någon för deras tro. Och jag hoppas du tolkar inlägget på rätt sätt och inte som någon nervärdering eller kritik, men just det senare återkommer jag till.

I allmänhetens ögon om man börjar prata om Livets Ord är ofta det första som dyker upp -Sekt. Jag antar det har att göra med den icke-demokratiska naturen som råder inom Ordet officiellt. Det vill säga att alla miljoner som förvaltas, förvaltas enbart av Ulf Ekman och ingen annan verkar ha någonting att säga till om. Och sen kommer väl den kanske största punkten som jag antar är grogrunden till misstron eran tro/lära angående Framgångsteologi där det kortfattat handlar om att ifall man har en stark och sann bilbeltro skall man leva friskt och utan ekonomiska problem, medans den utan stark och sann bibeltro skall drabbas av sjukdom och fattigdom. Och alltså genom detta anklaga sjuka och handikappade personer för dess felaktiga bibeltro, hade tron bara varit korrekt, enligt er sätt att se på det, skulle dom ha varit friska?

Och sen handlar det väl om JDS-läran som utövades tidigare inom Livet Ord, om det gör det idag vet jag inte, åtminstone verkar det ju inte så officiellt. Vilket i korthet för den oinvigde handlar om att Jesus dog både kroppsligt och andligt på korset varpå han kom till helvetet och blev plågad av Satan några nätter och att han därmed bestod i Satans natur, inte Guds. Och att det i själva verket var i just Helvetet där försoningen verkligen ägde rum, inte på korset.


Att dessutom verkar vara en församling för 'gräddan i samhället' gör väl inte heller saken bättre. Det finns en församling inte långt ifrån mig och jag vet om några personer som är med. Och av dom flesta som känner någon i denna församling verkar det mest vara välbärgade personer som ingår. Dom personerna jag känner som är med går verkligen under den kategorin, välbärgade. Med lite fria tolkningar och funderingar:

-Om man har dåligt med pengar, eller lider av ett fysiskt handikapp. Är detta då ett ''handikapp'' för att gå med i Livets ord?

Jag riktar ingen speciell tagg av kritik mot just Livets Ord eller någon annan kristen rörelse men visst har jag ett tagg ändå. Den går nog ut till alla religioner i världen. För utan religioner skulle det inte ha varit så mycket krig, fattigdom och jävla elände överallt. För utan religioner skulle världen vara en bättre plats.

Men det är min egen uppfattning. Jag är inte troende, jag tror inte på himmel och helvete, jag tror heller inte på förlåtelse för mina synder. Jag försöker leva ett sunt och friskt liv där jag värnar om mina medmänniskor och tar hand om dom jag kan, utan att gå över gränsen.
Säg mig:
-Vore inte världen bättre utan religion? Tänk dig en värld där man bryr som om sin nästa, tar hand om sina medmänniskor och bryr sig. Religion kommer starta ett tredje världskrig och det är redan på god väg med tanke på läget i Mellanöstern och i Israel med alla bosättningar. Varför får en tro folk att flyga in flygplan i höghus och döda tusentals, vilket bara resulterar i flera års krig kanske ett 'never-ending-war' Varför tog dom kristna korstågen och mördare ofantliga mängder muslimer och araber och vice versa?

Jag är inte troende. För om det hade funnits en god Gud hade inte världen sett ut som den gör med allt elände idag. Jag är heller inte med i Svenska Kyrkan längre för om folk bara inte trodde så himla mycket hela tiden är jag övertygad om att världen vore en mycket bättre plats.
Svar från Johan Ericson 2010-09-04 11:59
Hej Joel!
Du verkar veta en hel del om Livets Ord ;-) Känner igen det flesta (av de gamla vaniiga) fördomarna som du ger uttryck för, men kan samtidigt konstatera att de har mycket litet med verkligheten att göra.

Måste få bemöta din mycket långa text i ett separat blogginlägg, men vill först betona att Livets Ord är en del av den svenska frikyrkligheten och ingen sekt. Vi är bla medlemmar av Sveriges Kristna Råd och Ulf Ekman talade nu senast på Världs Pingst Konferensen 2010 som hölls i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Han och våra övriga pastorer/predikanter predikar till och från inom så gott som alla svenska samfund, tom i Svenska kyrkan. Så någon sekt är vi bevisligen inte, sedan kan man som du tycka att alla trosyttringar är förkastliga - men det är en helt annan sak ;-)

Återkomer som sagt i ämnet när jag får tid.
Mvh från Jerusalem
/Johan E


Ps.
Och jag tar inte illa upp - var och en har rätt till sin åsikt!
Det låter som en trevlig resa jag ska följa dina inlägg som "proffsbloggare" :)
//Chasid
Svar från Johan Ericson 2010-09-04 12:01
Tack!
Kämpar med att få tida att blogga, många saker man vill göra tar lite längre tid i anspråk än beräknat härnere ;-)
Shabbat shalom
/Johan E