Här kan du följa med mig i mina tankar innan, under och efter fototillfället...

Musik för mina öron & balsam för själen ...

(Rödhake)

Är det något som jag mår bra av är det att det fågelsång/kvitter. Det är som att alla måsten och allt grubbleri försvinner för en liten stund och låter själen vila. Under morgonen var vår bil på service så vi höll oss i skogen i väntan, bofink, kungsfågel och rödhaken vara bara några av de fåglar som balsamerade min själ. Klart jag blir överlycklig när jag lyckas fånga en av dessa på bild men är det något jag skulle vilja uppmuntra alla till är att bara stanna upp och lyssna, bara för en liten stund.

Jag har nog bara snubblat in på det här med att fotografera fåglar men desto mer jag studerar dem desto mer förälskad blir jag. Ofta bjuder de mig på skratt, gör mig mer nyfiken och jag har fått ett syfte med mitt fotograferande genom fåglarna. Jag tänker, att om jag kan få bara en själ att bli förälskad i någon av fåglarna jag har fångat på bild, ja, då kanske den människan gör ett aktivt miljöval, stort som litet.

Jag hoppas att fåglarna aldrig tystar...

(Tofsmes)

(Gulsparv)

(Kungsfågel)

(Stjärtmes)

(Gråsiska)

Inlagt 2017-04-24 20:39 | Läst 1246 ggr. | Permalink
Fint fångat. Och rödhakens sång är bara så mysig.
- hawk
Svar från Retrocolor 2017-04-25 18:27
Tack så mycket & jag håller verkligen med :)
Vi har rödhake i trädgården som sjunger så fort jag kommer ut samt
kommer ibland efter mig..
Finns en bok som heter Tyst vår
som handlar om när inga fåglar sjunger mer.
Förfärligt tänka detta.
Fint få se dina bilder.
Gun-Inger
Svar från Retrocolor 2017-04-25 18:29
Vilken lyx måste jag påstå :) Jag har läst en bok som heter "Tyst hav" & blev väldigt berörd, vet att "Tyst vår" är äldre och jag borde faktiskt gå till bibblan och låna den. Tack för påminnelsen.
Kul att du gillade mina bilder. Önskar dig en trevlig kväll.

Vänligen
Maria
Vad härligt! Kan säga att jag delar helt det som du skriver om dessa bevingade varelser! Jag njuter väldigt mycket av att bara få höra dom, och genom åren har jag lärt mig att känna igen de flesta fåglar som man mest hör, dom sitter liksom i ryggmärgen.. De första Stjärtmesarna jag såg i vintras så var det deras läte som jag kände igen, trots att det var två år sedan jag senast hörde dom.. senast idag så hörde jag Steglits tydligt, men lyckades aldrig få syn på den/dom.. men det gjorde inget, jag hörde dom i alla fall.. Fina bilder!
Hälsn!
Svar från Retrocolor 2017-04-25 18:31
Det är väldigt roligt när en kan identifiera sången även om man inte får syn på själva fågeln, det håller jag helt med om. Tack för att du läser mina inlägg & tar dig tiden att alltid skriva en tanke. Det värmer!
Vänligen

Maria
En väldigt fin fågelparad, så vacker bild till sist. Visst är fågelsång fint, även om man inte direkt ser fåglarna, går det ju att lyssna till dem. I fredags lade jag mig i en skogsdunge bland blommorna och lyssnade till fåglarna, det är härligt.
Rödhakens sång uppskattar jag extra mycket, det är en dyrbar skatt.
Svar från Retrocolor 2017-04-25 18:33
Låter ljuvligt, helt enkelt ljuvligt! Jag brukar möta upp vänner i en park om vi ska gå in till "stan" och går gärna ner några minuter innan bara för att lyssna på fåglarna. Nu börjar måsar ta över parken men småfåglars sång kan ta sig genom det mesta vilket jag är tacksam. Har nog aldrig sett så måmga rödhakar som jag sett i år.
Önskar dig en trevlig kväll och tack för att du delade med dig.

Vänligen

Maria