Diversefotografen

Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Spanat kring Fågelkvacket* inför helgen...

Spaningsresultatet från den gångna helgen enligt nedan:

.

.

.

.

.

.

.

Spaning efter helgen visade att påskpynten är borta, men måsfåglarna är kvar.

.

*Blir det något fotofika på Fågelsången (Uppsala) på lördagen må tro?

Undrar undertecknad...

.

.

.

Postat 2015-04-09 21:09 | Läst 3012 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Semesterzoomen återlämnad... och en ny beställd... Tankarna upptas dock av annat.

Inte ens en mycket prisvärd solskenszoom ska vara trög och hacka och så kom det sig att jag lämnade tillbaka min nyanskaffning (Tamron AF 70-300 mm F/4-5.6). Uppbackad av några av er, tack för input! Men; jag beställde en ny LIKADAN  på samma gång... Priset var för bra för att låta bli, jag räknar kallt med att jag inte kan få ett måndagsexemplar till. Har ytterligare några bra skäl till inköpet, dessa utvecklade jag vidare i ett inlägg och svarskommentarer någon dag sedan...  nu hänger allt egentligen bara på om zoomen kommer inom "skälig tid". Om inte så blir det inget köp, enligt överenskommelsen med butiken. Eftersom det handlar om en Pentax-variant är inte lagerhållningen på samma nivå som för Canon och Nikon, därav osäkerheten om när den kan tänkas anlända.

Nedan förmodligen de sista bilderna från semesterzoomen denna gång. Har lite dålig koll om webbbilderna verkligen gör rättvisa för den verkliga kvaliteteten, sitter nämligen med en laptop som jag vanligen inte använder samt med Picasa som jag inte heller använder så ofta. Picasa tycker jag är alldeles utmärkt för mindre avancerad bildhantering, men skärpan tycker jag är svår att bedöma via den. Utgångspunkten är hursomhelst RAW fast Picasa förvandlar formatet till jpeg alldeles av sig självt (vilket säkerligen inte uppskattas av alla) och som man sedan får lov att utgå ifrån. Bilderna nedan hade bra skärpa vid förstoring x8 i kameran. Vilken förstoring tycker ni räcker för att kolla skärpan direkt i kameran (de gånger när just skärpan är av vikt)?

 Några tekniska uppgifter roar kanske någon där ute...?  Alla foton nedan  är tagna med bländarprioritet, fågelbilderna med f/7.1 och näckrosen med f/5.6. Fågelfotona är något beskurna.

 220 mm

 

300 mm

 

240 mm

 

240 mm

 

 260 mm

 

Med näckrosorna sänder jag mina tankar till Pernilla och hennes familj. Hon har fått ett besked om en mycket allvarlig sjukdom, i hennes fall kan den inte botas, men bromsas ett tag. Våra dagar tar slut en dag,  men man önskar så att ingen skulle behöva uppleva att de är räknade alldeles för tidigt. Och man önskar så att alla barn skulle få växa upp utan att bli påminda om att livet kan bli kort även för en mamma eller pappa.

Våra vardagliga små bekymmer krymper ihop till ingenting vid påminnelser om livets orättfärdigheter och realiteter.  

 

 

Postat 2012-08-03 20:32 | Läst 3328 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Miniserie "Min dag" - dag 4 - Arla morgonstund

Vad gör man när man vaknar för tidigt och inte kan somna om? Fåglarna sjunger för fullt där ute (= det är kråkor som kraxar...), ingen idé att ligga kvar i tron att det går att somna om till denna morgonkonsert. Ut och fota! Snabbt in i kläderna och så är man vips ute i gryningen, drygt 20 minuter innan solen går upp. Fullmånen  hänger över havet och det är väldigt tyst och stilla bortsett från vinden och havet som båda har vaknat. Kanske har havet varit vaket sedan några dagar, med dyningar från de tidigare blåsiga dygnen. Inget hopp om någon morgondimma vid soluppgången, men man kan ju hitta en del annat som fångar ens nyfikenhet och fotoglädje. Och soluppgången i sig kan ju vara så fin även utan dimma!

Det blev väldigt svårt att välja EN bild bland alla bilderna, även denna gång! Valet föll på en bild som inte är tekniskt något vidare, mitt objektiv räckte inte till för något regelrätt fågelfoto heller. Det som avgjorde var ändå stämningen och färgerna i den här bilden. Och denna fågel hade en sådan underbar sång; önskar att ni kunde höra den!

 

 

Postat 2012-06-05 20:40 | Läst 3235 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Här är vi på väg till Dagnys!

OBS! OBS! - Dagnys fotofika i morgon lördag 5/5 kl 11 på Broströms kafé - OBS! OBS! OBS!

Som synes, alla är på väg. Notera särskilt den lite udda individen med mycket bestämda steg.

 

  

  

  

  

Hmmm, riktningen var kanske lite fel...?

 

Då knallar vi åt andra hållet!

 

Någon tröttnar. Strunt i HEN. Framåt march!

 

"Men jag verkar ju bli ensam..." :-(

 

"Vill inte vara ensam på fikat!"

 

Eller? Att fika ensam är kanske ok? Eller?

Tror att Lena kommer, hon skrev i alla inte att hon inte kommer. Fast hon skrev inte heller att hon kommer. Om det är "inte" så blir jag väl ensam...

 

 

 

Postat 2012-05-04 20:57 | Läst 3449 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Svartvitt en höstkväll vid havet

Det är ståplatser som gäller, ändå blir det lite trångt.

 Förstora gärna... det nollställda minspelet kommer då till sin rätta...

 

 

 

 

Postat 2011-12-08 23:04 | Läst 5197 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa