Diversefotografen

Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Matchen pågår - fast med fel sport

Inspirerad av den pågående olympiska guldmatchen mellan Sverige och Kanada har jag plockat fram ett par sportbilder. Det skiljer knappt ett år mellan bilderna, men det ser man knappast då det är samma lag som spelar mot varandra. Fel sport? Det här är bandy förstås och inte ishockey.

.

2014-02-07 - Spöregn och kraftig vind. Vet inte hur mycket spelarna påverkades av eländet, men att fota nu var inte speciellt kul. Vinden med regnet piskandes mot en, paraplyet som ett skydd för kameran och för mig själv - givet att det blev många suddiga bilder.

.

2013-03-01 - Idealiska vinterförhållanden. Det var bättre "förr"...

.

.

Postat 2014-02-23 13:50 | Läst 1902 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Maskinparken i luften och på marken

.

Det blev ett antal bilder tagna på flygande maskiner både i luften och på marken i lördags, vad annat! Här lite av det som fastnade på minneskortet.

.

Har ni tänkt på hur tornet omgärdas av väldigt många höga saker, konkurrenter på sitt sätt men inte värdiga sådana....

.

Ett plan som inte kom iväg någonstans, inte då i alla fall.

.

Första planet kom iväg! Alla hängde vid räcket! (Vad då "alla"...? - Förklaringen finns här ...!)

.

Och så var det dags för Thai-bamsen...

.

Det gick fast det såg tungt ut. Vill minnas att känslan är sådan även inuti planet (man undrar om det ska gå vägen överhuvudtaget...).

.

En kö av SAS-plan.

.

Det första av dem behövde inte satsa ända bortifrån.

.

Men det behövde det andra, lite större.

Se så fint det flyger...

.

Ett vackert propellerplan på marken...

.

... ska också baxa sig ut till startbanan.

Visst är det fint, mycket finare än den där bastanta Boeing-jätten tidigare?!

.

Och så upp och bortåt, hemåt kanske.

.

En vy åt ett annat håll, inte så dum den heller!

Här ett tidigare flyginlägg för den flygintresserade: Flygrelaterat men inte Arlanda....

.


.m

Postat 2013-07-02 23:40 | Läst 2681 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Inte mycket att se!

.

Är det lönt att publicera foton där det finns knappt något att se? Två av bilderna nedan har jag publicerat som dagens bilder på Blipfoto - eftersom steget är taget att göra dem publika så kan de, och några till, få se dagens ljus även i min (numera sporadiska) blogg.

.

Någon på Blipfoto benämnde den här bilden som true minimalism. Säger inte emot. Verkligen inte mycket att se: de små husen, skidåkaren, lavinen och en himla massa snö.

.

Lite mer att se finns det i denna bild, kanske.

.

Den här bilden har nog kommit att bli min favorit från dagen i fråga. Huset som ser ut att vara ett leksakshus, ljuset till vänster i bilden tycker jag om....

.

Inte mycket att se, på ett annat sätt. Lite obehagligt faktiskt när man befinner sig i ett jättelikt skidområde där det går att åka vilse även utan dimma. Som tur var hade jag en orienterare som sällskap.

.

Några har gett upp, för stunden i alla fall. - "Vad ska jag göra med dem", tycks han tänka och klia sig i huvudet.

.

Strax ovanför en svart puckelpist. Vi har åkt här en gång tidigare något år sedan; "Hur var det nu - pisten svänger ju till vänster där nere någonstans men var det till höger innan....?" Pistkartorna är lite väl summariska i ett område som är klassad som världens fjärde största skidsystem... Detta tillsammans med den svåra dimman gör det till ett konststycke att hitta rätt... Kändes lite halvtryggt ändå att vi hade varit här tidigare.

Fotona är tagna ett par veckor sedan vid Dolomiterna i Italien, närmare bestämt kring det magnifika Sella Ronda.

.

.

Postat 2013-03-28 15:22 | Läst 5482 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Vikingarännet 2013 - himla massa bilder

Idag var det en helgrå dag som inte lämpade sig för någon skridskoåkning på det ställe som vi hade tänkt utgå ifrån (en hel del vatten här och där, inte så lockande...). I stället fick det bli till att dra sig hemåt och få en omgång skridskoåkning med hjälp av foton från Vikingarännet en vecka sedan. Då var det uppenbarligen ganska grått också, men det var minusgrader i alla fall. 

Förra inläggets foton var tagna med Nikon D600 /t 24-70 mm. Parallellt tog jag en hel del bilder med Pentax K7 / 50-135 mm och det är dem som visas här. En och annan bild blev det i mobilen också... (Det blev lite körigt med andra ord...)

Trotsar alla outtalade och (lite titt som tätt) uttalade regler om vad man bör och inte bör publicera här på FS - nu blir det alldeles för många bilder på raken och utsläppta utan några större reflektioner på den fotografiska kvaliteten... - håll i er...

OK, en del foton fick jag utesluta ändå för det hade annars blivit på tok för många att publicera... Beklagar om någon deltagande FS-medlem har blivit utsorterad....


Här kommer tätgruppen på fyra personer, den som förde gruppen här blev också den slutliga vinnaren, en holländare med namnet Erben Wennemar. Här finns en bättre bild på tätgruppen .

Där försvann de.

Nästa tre (en ensamåkare hann mellan grupperna, se förra inlägget).

Den här gruppen närmade sig med högljutt tjatter, antar att det handlade om kommunikationen mellan åkare då man turades om att dra.

Och så försvann de också.

Sedan följde grupp efter annan, inte i strid ström ännu men det började tätna helt klart.

En och annan ensamvarg.

Ibland två och två.

Och tre också.

Det fanns en tvårgående spricka med ojämnheter i isen där åkarna passerade mig. En uppvisning av balanskonster passerade.

Skavsår?

Tjena tjena!

Hand i hand vi vandra genom livet...

Fann det bäst att avvika ganska tidigt. Stället här var lite småfarligt för skridskoåkare (en spricka med svåra ojämnheter i isen) och jag ville helst inte bidra med min närvaro till att någon slog omkull och bröt ben och armar. Spännande foton hade det säkert blivit, men nej, jag avstod hellre. Och så frös jag om tårna också... 

Postat 2013-02-17 22:21 | Läst 3337 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Vikingarännet 2013 - äntligen fler glimtar

Några bilder från Vikingarännet, första bilden är på tätgruppen som passerade mig drygt 40 minuter efter starten. De andra bilderna är tagna inom drygt 20 minuter och de flesta av dessa deltagare lär ha genomfört loppet med bravur, de duktigaste åkarna startar ju i början.

Kl 08.41 - tätgruppen där den blåklädde holländaren blev den slutliga vinnaren.

Kl 08.44 - den näste är en soloåkare.

Kl 08.47 - allt fler grupper passerar.

Kl 08.51.

Kl 08.53.

Kl 08.59.

Kl 09.02.

Kl 09.03.

Kl 09.03.

Kl 09.03.

Kl 09.03

Håll utkik efter nästa inlägg om du vill se fler bilder från Vikingarännet. De bilderna kommer att ha lite mer "variation" innehållsmässigt tack vare en annan brännvidd (på en annan kamera) än här.

Postat 2013-02-12 22:38 | Läst 3431 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 6 Nästa