Diversefotografen

Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Silvermedlem ett år till - firar med dimma!

Har inte umgåtts med några planer på att avsluta medlemsskapet på FS. Tanken snuddade dock vid att medlemskapsformen skulle kanske ändras; utnyttjar inte just silvermedlemskapet så värst mycket numera, varken möjligheten att ladda upp bilder till mitt album (slutat med det i princip) eller bloggfunktionen, min blogg är ju inte särskilt väl underhållen. OK, låt gå... det fick bli silver ett år till ändå. I eftertankens kranka blekhet började jag räkna: av mina 18 blogginlägg under det sista halvåret har 14 inlägg handlat om Dagnys fikaannonseringar och -rapporteringar. Varje Dagny-inlägg kostar alltså 19 kronor med nuvarande frekvens och fördelning med inläggen. Är det mycket eller lite? Tur att det ändå har blivit många inlägg om Dagnys för färre sådana hade ju medfört högre peng för varje inlägg.

Lite mer variation vore önskvärt i min blogg i varje fall så det blir dimbilder denna gång, Dagny får tycka vad hon vill om det. Allt kan ju inte handla om henne.

.

.

.

Förresten så är det fotofika på lördag den 5 oktober igen. Sannolikt kl 10.30, men antagligen på ett annat ställe än i vanliga fall. Kan bli Fågelsången på grund att en kortare anspråkslös fotoutflykt planeras för denna gång och trakterna kring det nämnda fiket är en bra start-/avslutspunkt. Mer info kommer.

Dagny vann igen...

PS. 14 ggr x 19 kr = 266 kronor. Kaffe och fikabröd på det. Tågbiljetter och inträden ibland när dagnysarna träffas i Sthlm. Bensin och parkeringsavgift på några hundra spänn på Arlanda... Slitagekostnad för kamera, minneskort, dator etc.... Listan kan bli lång för vad det kostar att underhålla Dagnys. Man  mycket har man fått tillbaka också: vänner, underhållning, kunskap inom foto och om annat här i livet också! Tack alla ni som har kommit och varit med! Vi ses igen! DS.

Postat 2013-09-29 23:21 | Läst 2298 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Dagny kom inte och så blir det några dementier...

Mot slutet av ett välfyllt veckoslut fick jag äntligen en liten tidslucka och har nu läst vad som har skrivits om Dagnys fotofika i lördags. Många bildbevis har lagts fram; fikat blev verkligen av och det var god anslutning trots/tack vare det vackra vädret! Ur fotografisk synvinkel kan man ju förstås fråga sig vad var egentligen viktigast - träffas? snacka foto? snacka annat? fota? - Inte var det det sistnämnda i alla fall, för ingen vettig fotomänniska väljer väl att sitta ute när ljusförhållandena är så här omöjliga som de var denna gång....???!!!

Det som förvånar mig en aning är att det har smugit in sig några tokerier* bland bloggrapporterna. En spansk frisör som flygs till Sverige var 6. vecka (!), planer för en fotoresa österut (ok) med en hårfager person i spetsen(!!). Dementier borde vara på sin plats, kraftfulla sådana!!! ;-)

Andra saker, tack och lov, stämmer rätt bra i rapporteringen: fina sommarbilder, fotopromenad nästa gång i anslutning till fikat, folk som kom fast de inte skulle (bra!), folk som inte kom fast de skulle (inte bra!), fotoresa österut, pentaxianer, nikonister och canonister på plats i all sämja (fast en viss osämja kan anas i rapporterna), en olympianist och en sony-typ var också med, Dagny som inte kom denna gång heller (denna debatt kanske pågår i FB-gruppen...). MEN: Heffaklump!?

Och varför har ingen nämnt min sommarbild...????!!!!

Börjar med en färgchock eftersom fikabilderna är nästan färglösa. Helt medvetet hade jag lämnat allt som liknar riktiga kameror på hemmaplan (Nokia N808 fick bli verktyget i stället), avsikten var att inte ta några bilder, annat än möjligen en eller två som ett stöd för minnet långt senare: Tänk vilket fint väder vi hade vid fikat den 6 september 2013...

.

Tycker mig komma hyfsat tidigt, men där sitter de redan, fullt upptagna med att diskutera fotografi. Nils-Erik upptäcker den lömska fotografens skugga...

.

Han och Anna och Monica och Dan.

.

Christer och Per. Förresten undrar jag varför det står i FB-gruppens beskrivning att Dagnyfikat är för fotofolk i Stockholm och Uppsala? Alltså: Varför inte tvärtom... detta får vi reda ut nästa gång... :-)

.

Nikos och Rosendalsfotografen (som hade en fotobok om Rosendal med sig).

.

Jan-Olof och Thomas också; den sistnämnde kändes som en gammal bekant i det här sammanhanget trots att han egentligen var en riktig färsking.

.

Sommarbildspresentationer ska ju förevigas, givetvis!

.

Allihopa utom en strax före uppbrottet för somliga.

.

Nikos ger sig iväg på sin tjej- och killmagnet.

J-O har undrat över den där heffaklumpen vid stationen och frågat också hur den ska fotograferas. Så här, enligt min mening:

.

Att ingen har nämnt min sommarbild beror väl på att ingen trodde att den fanns, försökte beskriva den på bästa sättet men men... Dels var det ju den där osannolika historien om att jag INTE skulle haft NÅGON kamera med mig  när detta (för mig) enastående tillfälle dök upp (jag ska ju ha någon typ av kamera ALLTID tills hand numera - en-bild-om-dagen projektet - Blipfoto). Dels den konstiga historien om varför jag inte hade den utskrivna bilden med mig... Och så var det den där icke-sannolika platsen där jag höll på att trampa på varelsen...

Bilden nedan är väl inte min bästa sommarbild kanske, men kanhända att detta var den första och sista gången jag hade möjlighet att fota en huggorm på nära håll. Den hade verkligen vett att invänta så att jag hann hämta min kamera (Pentax har varit min trogna följeslagare denna sommar), men det hade ju varit fint om jag hade hunnit fånga ormen i dess vackra hopringlade position. En sådan tur hade jag inte. Huggisen hade hunnit förhandla med sig själv om vad som lämpade sig bäst att göra i denna situation och jag fick vara glad att jag hann med några bilder innan den försvann in i snåret.

.

* Den spanska frisören är svensk. (Det händer uppenbarligen att svenskar föredrar att bo någon annanstans!) Lite annat var ju också bak- och fram i denna historia... Mina fotokompisar har lite livlig fantasi, espresso med KULglass kanske var orsaken...? En idé om en fotoresa österut kläcktes av några stycken, why not, någon reseledare behövs inte. Denna idé kan vi fortsätta att knåda på under vinterns fotofikor!

Den som inte har läst andras blogginlägg om Dagnyträffen denna gång, här är de:

Per "Otten"

Danne

Jan-Olof

Heffaklump

Otten igen

Har jag missat något blogginlägg?


PS. Den hårfagra hälsar att hon är mycket nöjd med de bilder där hon figurerar... DS.

.

Postat 2013-09-08 22:06 | Läst 1941 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

BTS - JF!!! - :D -Tgif - :-)) - ???? - BMW GS - HD - BC - BV - ;) - kodnyckel - BK - BV TWYMS - VEO - isf - TWY - TMS...

Om du vill veta vad allt detta står för är du välkommen på Dagnys fotofika nu på lördag - Broströms kafé kl 10.30 (Uppsala givetvis). Allt ovan är hämtat från  en ovanligt rörig diskussion i Dagnys FB-grupp angående fikat denna gång. Allt började med BTS - tacka vet vi Ewa för denna spännande förkortning! Förresten passar Per "Ottens" Tgif bra idag! Och i morgon är det alltså lördag och fika, det blir bara bättre!

Om du INTE vill veta vad alla förkortningarna och andra tecken står för - välkommen i alla fall!

Hittade "gamla", aldrig tidigare publicerade, bilder från sommaren första fika, dvs den som vi hade den 1 juni. Tror i alla fall att de inte har blivit publicerade, en snabb koll bekräftar detta så jag far nog inte med någon osanning.

.

Detta velande framför disken... inte lätt att bestämma sig vad man ska välja och så växer kön. Lägg märke till att det är en fotoutställning på väggarna, inte helt ovanligt på denna kafé.

.

Dan(ne) och Nick (Nils-Erik).

.

Något är ju rätt kul uppenbarligen. Minns inte riktigt vad för detta var ju tre månader sedan.

.

Kanske diskuterar Ewa och Anna "maskinparken" eller så är det något annat intressant, typ kommande utställning i Säterdalen och valet av bilder dit?

.

Per "Otten" och andra fotografer.

.

Jan-Olof och så canonisten Lena H.

.

Fotografen fotar en fotograf... ingen ovanlig syn.

.

Nya fotografiska vinklar måste kollas mellan snacket.

.

Nikonister finns det också här. På våra träffar finns det inga konflikter mellan nikonister och canonister!

.

Vem har tagit denna bild...? - tycks J-O fundera på. En helt berättigad fråga för det var några kameror som gick runt församlingen och fingrades av de flesta.

.

Vilken fin start på sommaren, att ses en sådan här dag!

.

Välkomna äro ni allesammans till våra träffar! Den här gången får ni gärna ta med en sommarbild! Kanske är den din bästa sommarbild, kanske inte, ta med i alla fall!

.

Postat 2013-09-06 08:18 | Läst 2174 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera