F o t o & L i v e t

Fick testa 1D x MKII i sin rätta miljö i helgen

Jag åkte till Crosstävlingen på Skellefteå SMS Crossbana som ligger strax utanför i en by som heter Klutmark i söndags för att testa den nya kameran, för det är ju egentligen där en så pass snabb kamera som Canon 1D X MKII hör hemma. för den är byggd att fotografera snabba actionsporter som motorcrossen är med sin snabbhet...

Nordcupens sjätte deltävling skulle avgöras... 

Klicka för större och bättre bilder!

Den är snabb i både autofocus och snabb med sin enorma hastighet av bilder per sekund.

Lite roligare att leka med lång slutartid och panorera i stället, svårare att lyckas få en bra bild då, beroende på hur lång slutartid man har förstås, här har jag brännvidd 313 mm exponering 1/90 och bländare 13 för att få den längre slutartiden.

Dom riktigt yngsta förarna är inte stora,  kan inte vara så länge sedan de lärde sig gå, men kör hoj det kan dom, och rädda? nej, men taggade :-) dom äldsta på denna tävling var ungdomar 17år om jag förstått det rätt?

Starten och första kurvorna efter det är nog det mest farliga i denna motorsport, för alla vill vara först även om banan blir smalare efter starten... 

Starterna gick bra, ingen olycka där vad jag kunde se, detta är enda olyckan jag såg, han inte riktigt vara med från början då jag råkade vända mig om, så denna bild är bara tagen i farten, ungefär som en Cowboys drar pistolen från sitt hölster :-) 

Men det gick bra för killen, åkte in och kollade upp sig, men inget var skadat som jag uppfattade det.

Hoppa högt gillade killarna, tjejerna kör lite mer försiktigt och hoppade inte lika högt uppfattade jag det som, men dom var mycket duktiga och snabba.

Klart det skulle bli snyggare bilder om himlen varit blå och solen fått visa sitt intresse, men hade dock tur, för såg några glimtar av solen och inget regn i varje fall, fast kunde bli coola bilder i regnet också :-)

En förstärkt bild av det grå molniga vädret.

Hoppar ut från busken

Blev några bilder att välja ibland, fast är svårt att välja bilder efteråt tycker jag,  men lite varierat blev det väl ändå?

Här ser ni lokala tidningen Norrans bilder och reportage http://norran.se/sport/dm-guld-for-brannstrom-riktigt-kul-646076    jämnför gärna bilder och bilder, till vissa bilder behöver man mycket text för att lyfta bilden, men min mening är att bilden ska tala för sig själv, eller vad tycker du?

Mvh Ricke

Inlagt 2016-08-22 20:13 | Läst 2304 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fler kalasbilder!

Ja, det går undan med nya Mark II:an. Jag hårdkörde min under en rubyturnering. Trodde jag hade bloggat om det, men tydligen inte ;)

Lycka till med kameran!
Svar från RickE.nu 2016-08-22 20:27
Tack Magnus!
Jo det är riktigt skoj :-) men blir fler bilder än man tänkt sig bara, så en del att sortera efteråt!
( ska kolla in din blogg )

Mvh Ricke
froderberg 2016-08-22 20:39
Jo, många bilder blir det.

Tyvärr blev det ingen blogg från rugbyturneringen, men i mitt test av 1D X Mark II finns lite bilder: http://www.fotosidan.se/cldoc/fotosidan-testar/test-canon-1d-x-mark-ii.htm?page=-1
Imponerande bildkvalite, men vida över min prisnivå.
Svar från RickE.nu 2016-08-22 21:29
Jo dom är lite för för dyra dom här kamerahusen, - men man kan ju alltid trösta sig med att man lever här och nu :-) sedan är det ju ett arbetsredskap för att skapa just bilder. Många hantverkare har ju bra verktyg att jobba i sitt dagliga jobb med också!
Vibybo 2016-08-22 21:40
Jo, jag har på 1 1/2 år lagt ner mer än 50 000 på kameraprylar, och måste lugna mig nu. Och arbetsredskap ska man aldrig snåla med.
Du har verkligen lyckats fånga åkarna i flykten, helt suveränt!
Det är alltid roligt med bra grejor och det ser man ju här på dina fina sportbilder!