Roddbåten

Naturfoto med fokus på stadsnära natur.
Båtar bussar och tåg i alla de former är även de välkomna.
Kan dock inte lova att andra projekt inte smyger sig in...

Gratisvideos här!

Öde uthus

Ödegård Hemelsta Värmdö

"Bli proffs på din systemkamera utan att lämna soffan!" "Gratisvideos här!" Står det som baners lite var stans på internet? Jag vet ju inte var du har din soffa.  Men jag är övertygad att du inte kan bli bra fotograf utan att ta bilder! Om du gör det i soffan, ja helt ok kommer ihåg ett projekt för många år sen då en fotograf släpade runt en röd gammal soffa i hela värden.  Men du måste jobba, ingenting är gratis och det kostar, blod svett och tårar, endast genom att använda dina verktyg kan du behärska dem ordentligt. Vist att läsa en bok eller gå en kurs kan snabba på prossesen men att det skulle räcka för att bli duktig... mja

Ta bilder ta mycket bilder det kostar ju numera nästan ingen. Visa bilder diskutera ta kretik och ge kretik våga även ge dig på flera gangers för även om du bara vill fotografera 100meterslöpare lovar jag du blir bättre på det om du även tränar på ödegårdar, eller bilar

Micke

Postat 2012-08-31 10:33 | Läst 2092 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Högskolestudent, igen

Skall man göra något skall man göra det ordentligt.
Skall därför läsa två högskolekurser med fotoinriktning på distans, Digital bildbehandling och Visuellkomunikation båda på Högskolan i Jönköping och med moderskeppet som part.

Kurserna sker helt på Internet med föreläsningar i fprm av videofilmer och inlämningsuppgifter.
Har inte mer en kommit igång Titta igen de första lektionerna i båda kurserna, instalerat Photochop, har inte jobbat i det programmet på ca 7-10 år, har hankat med gimp och på senare år i stort sätt bara Adobe Lithroom, en så länge hänger jag med i PH men som sagt kunskaperna är lite rostiga.

Mer inspirerande värkar Visuellkommunikation med Göran Segerholms som huvudlärare var, första lektionen rigtigt inspirerande.
Nu skall jag beställa kursböckerna i väntan på lektion två i respektive kurs

Kommer jag bli bättre fotograf av detta, Ja säger jag att under hösten lägga ner ett antal medvetna timmar på fotografisk utveckling måste ge resultat.
Kommer återkomma till kurserna under resans gång.

I första Lektionen i visuellkomunikation pratade Göran bla om fyra olika typer av fotografer

Jägaren             Berättaren

Hantverkaren  Poeten

Vilken eller vilka är jag?
Vilken eller vilken vill jag vara?

Jägaren japp kul med en fin bild av det ena eller andra ovanliga djuret eller speciell mäniska

Hantvarkaren, ja skälvklart kan jag få till en bra bild på rutin i väldigt många situationer

Berättaren, ja det skulle jag nog villja vara mer en vad jag är, har nog fått för mig att den episka berättelsen är det finaste...

Poet, mja men lite ränstens poesi blir det mellan varven.

Vad har dessa bilder med ovanstående att göra? Ja inte mer en att jag nog kan bli bättre på alla de olika sätten att vara fotograf... Får nog tillägga att bilderna är tagna innan jag började kurserna.

Och underrubriken Att göra det ordentligt vad syftar jag på då? Jo naturligtvis att jag inte nöjer mig med en kurs när jag anmälde vig utan passar på med två, både bildbehandling och bildinehåll!

Micke

Postat 2012-08-23 08:47 | Läst 2204 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera