Mina bilder och tankar för dagen

Val i Berlin

Söndag kväll 2016-09-18

Jag har precis kommit hem till Stockholm efter en intensiv vecka i Härnösand där jag tillsammans med författaren Doris Dahlin har intervjuat och fotograferat asylsökande. Tanken är att vi under det kommande året ska följa ett antal personer i väntan på besked om man får uppehållstillstånd eller ej.

Väl hemkommen läser jag i tidningen;

"Enligt vallokalsundersökningar idag backar Angela Merkels CDU med 5 procentenheter till 18 procent i det tyska delstatsvalet i Berlin. 
Också stadens största parti, socialdemokraterna, backade med 5 procent till 23 procent.
Samtidigt ser det nybildade främlingsfientliga partiet AFD ut att få omkring 12 procent vilket ger partiet plats i Berlins representanthus. Att AFD går framåt följer samma mönster som i flera andra tidigare delstatsval."

          .....Oroande?

Nå, säger någon, fotosidans bloggar är väl knappast avsedda plats för politiska reflektioner. Så för ordningens skull meddelas härmed att bilden av den koran-läsande mannen under fredagsbönen i Härnösand moské är tagen med en Fujifilm XT-1 med ett 23 mm Fuji-objektiv, bländare 1,4, iso 1600.

Här är en bild till - också tagen under samma fredagsbön.

Samma kamera etc.


Inlagt 2016-09-18 20:29 | Läst 1784 ggr. | Permalink
Fina bilder! Och, nej. Inte ens fotosidans bloggar ska vara förskonade från de som vill göra något åt dumheten, inskränktheten, rädslan med mera. Fortsätt!
( men en liten kamerainställningsbeskrivning är väl aldrig fel ;-)
Svar från per-erik åström 2016-09-19 06:14
Tack Gunnar!
Med vänlig hälsning,/per-erik
Hej!
Personligen tycker jag att det skulle kännas märkligt om det endast skulle finnas utrymme för blogginlägg om dimmiga morgnar eller stillsamt flanerande i gatumiljö. Eller teknikbloggar. Fint tycker jag om bloggspalten även här på Fs kan spegla lite mer av vår vida värld. För mej är dessutom fotografi intimt sammankopplat med att försöka fånga det man ser runt omkring sej, och det man blir berörd av.
Lycka till med ert dokumenterande bland de nyanlända!
Och...väldans fina bilder!
Svar från per-erik åström 2016-09-20 04:39
Tack Lena.
Med vänlig hälsning,/per-erik