Mina bilder och tankar för dagen

Att fototävla i Förenade Arabemiraten

Jag har aldrig deltagit i fototävlingar. 

Men jag fick ett tips från en vän, född och uppvuxen i Syrien, om en stor internationell fototävling i Dubai, ett av de sju emiraten i Förenade Arabemiraten, och allmänt sett som ett av de öppnaste gentemot vår del av världen vad gäller syn på alkohol, kvinnans ställning osv. Detta beroende på att landet är ett populärt turistmål för västerlänningar. Dock är det sharia-lagar som gäller. En poet med underförstådd religiös kritik riskerar piskstraff och att få naglarna utdragna. Även om dödsstraff relativ sällan utverkas så är det likafullt ett land vars rättsprinciper är diametralt motsatta våra. 

Alltnog, jag läser igenom tävlingsreglerna och de teman som tävligen går ut på. Jag fastnar för temat "Happiness" där man kan maila in såväl svartvitt som färg och jag tänker på två av mina bilder. Den ena är från när min dotter var nyfödd och vi var uppfyllda av den särskilda lycka som det alltid innebär att få ett välskapt barn. Några år senare avled min dotters mamma, men det är en annan hjistoria.

Den andra bilden, i färg, är också en bild av lycka för mig. En tidig midsommardagsmorgon för inte så länge sedan då dimman låg trolsk över dalen och vi var lite tokiga och alldeles särdeles lyckliga.

Nå, varför skriver jag om denna fototävling? Och varför funderar jag på att skicka in dessa bilder. Skälet är enkelt; Det handlar om fullständigt hialösa prispengar, typ 10-15 tusen US-dollar. Money talks liksom... 

Vi får se hur jag gör. Om inte annat vore det kul att visa herrarna i juryn (några kvinnor är inte med...) att man kan fotografera kvinnor och hud på ett annat sätt än med händerna på täcket om man säger så. 

Inlagt 2016-10-19 11:00 | Läst 1827 ggr. | Permalink
Du får passa dig så du inte får en fatwa över dig! :)
Svar från per-erik åström 2016-10-19 11:10
Ingen rädder för Fatwa här! Har redan stämt av med Salman Rushdie och han har gett mig lite tips om hur man håller sig undan....;-)
hörs/per-erik
Ha, ha... Du har inte skuggan av en chans. Herrarna i jury kommer att sätta vattenpipans munstycke i halsen, och förskräckt släppa bilderna i golvet. Men friskt vågat hälften förlorat!
Bilderna är superba. Jag satt länge och förlorade mig i den andra. Egna minnen - svensk midsommar.
Svar från per-erik åström 2016-10-19 11:56
Du har nog rätt Peter...
mvh/per-erik