Mina bilder och tankar för dagen

Efter vernissagen

Puh!

Det är en del jobb med att ordna utställning...

Jag åkte upp till Konsthallen i Härnösand med en fullastad bil í onsdags. Ett 70-tal bilder, de flesta i format 50x50 cm, glasade. Men ett 20-tal i större format är monterade i lådor utan skydd för själva bilden. Känsliga saker helt enkelt.

Bakom en utställning i det här formatet ligger ett drygt års arbete och en hel del pengar. Och naturligtvis var E-4:an avstängd på två ställen på grund av en stor viltolycka och omläggning av asfalt, så det blev att köra på gropiga skogsvägar i mörkret. Men slutligen kom jag fram och tidigt torsdag morgon började hängningen i Konsthallen i gamla polishuset vid stora torget i Härnösand.

Utställningen har jag kallat "Vid himlens rand". Jag förresten... det är en gammal ungdomskompis, Doris Dahlin, som kom på namnet. Doris är författare och har skrivit texter till bilderna. Texter som inte är rena bildtexter utan som mer kompletterar bilderna med ord. I flera fall ren poesi.

Hur som helst, efter två dagars möda med hängningen och intervju i tidningen Ångermanland (lokaltidningen), blev det så äntligen vernissage och det kom förvånansvärt mycket folk, Doris läste sina texter och jag  berättade om var, när och varför jag tagit mina bilder. Tre av bilderna såldes omedelbart på vernissagen och en fjärde bytte jag mot 20 kilo lammkött av en gammal vän som har fårfarm i Stigsjö utanför Härnösand. En mycket god affär om man säger så.

Innan jag gick och la mig på lördagkvällen i torpet på Hemsön stod jag en stund och lyssnade till tystnaden och kunde nästan höra hur älgen andades där borta i skogsbrynet.

Bilden gav sig själv, för ovanlighetens skull en färgbild.

Här en länk till tidningen Ångermanland och några bilder från utställningen: http://www.allehanda.se/kultur/starka-bilder-stalls-ut-i-harnosand-fotograferandet-ar-mitt-satt-att-se

PS. Utställningen pågår till 17 oktober. DS

Inlagt 2015-09-15 14:30 | Läst 2435 ggr. | Permalink
Skulle utan tvekan varit Intressant att få se din utställning. Synd att Sverige är så avlångt. För en skåning blir det en bit att ta sig.Har sett en del av dina bilder här på bloggen tidigare och hoppas kunna få fler möjligheter framöver.
Mvh/Jörgen
Kul att det gick så bra.
Fin bild också. :)
-affe
Roligt att allt gick bra och det blev en lyckad utställning.
/Krister