Mina bilder och tankar för dagen

Oväntad bild idag

I juni 1998 avled min dotters mamma i en drunkningsolycka ute på Ekerö i Stockholm. Hon hade envisats med att gå en dykkurs och hon måste ha gripits av panik. Det var en söndag och hon fraktades med helikopter till Karolinska sjukhuset där hon konstaterades hjärndöd men kroppen höll ut i ytterligare tre dagar. Jag kommer aldrig att gömma när jag och vår då åttaåriga dotter satt och höll henne i handen i en ljusddämpat rum i den stund hon slutligen lämnade jordelivet.

Men livet gick vidare för mig och min dotter. Och det har gått riktigt bra.

Märkligt nog hittade jag ett gammalt negativ idag, en bild tagen med en liten undervattenskamera jag hade vid den tiden. En riktigt oskarp kamera, men kul att ha med på badstranden. När jag scannade igenom de gamla färgnegativen hittade jag den här bilden, tagen på det nu nedlagda Liljeholmsbadet vid Hornstull i Stockholm nån gång i mitten av 90-talet.

Den berörde mig starkt...

Inlagt 2017-05-18 13:00 | Läst 2183 ggr. | Permalink
Svårt när någon nära rycks ifrån en så oväntat, men så länge de finns kvar i minnet så finns de kvar.
Förstår att den berör dig, den berör mig häftig bild, som stjärnljus.
😀
Stark bild, berörande med din historia, kan inte låta bli att tänka på jazzpianisten Esbjörn Svensson som också dog under en dykning. Hälsn, LO
Oerhört tragiskt och bilden rymmer mycket symbolik, förstår om den berör dig djupt.
/Affe
Så tragiskt, förstår att du blir starkt berörd av bilden.
/Krister
Usch vad tragiskt! Har inte med det hela att göra men var det vid 'Blå lagunen', grustaget som det hände? Har varit där och dykt några gånger i mitt tidigare yrke i Räddningstjänsten, vill minnas att det hände en olycka där, men jag jobbade inte den dagen, fast vi var där och dök efteråt för att orientera oss eftersom dykklubbar ofta var där och övade.. Det blev en fin bild här i alla fall!
Hälsn!
Svar från per-erik åström 2017-05-19 09:21
Det stämmer att det hände vid "Blå lagunen". Det sportdykföretag som var aktuellt använde inte parelinor. Hade dom gjort det hade det aldrig hänt.
Med vänlig hälsning,/per-erik
ehrsa 2017-05-19 10:30
Tack för info! Då är det samma olycka som jag fick i tankarna när jag läste din blogg. Blå lagunen är fantastisk som badplats med sitt turkosa och klara vatten med fin sikt! Har varit nere på djupaste delen där och vill minnas att det var c:a 23 meter djupt, men sikten där nere var noll! Utan en parlina förlorar man snabbt kontakten med en eventuell pardykare som man av säkerhetsskäl kan vilja ha kontakt med. Konstigt nog så har dykklubbar eller dykutbildningar inga krav på parlinor, men jag tror att det härstammar från dykning i mer tropiska vatten där sikten kan vara enorm jämfört med den sikt som finns i våra vatten. Är sikten väldigt bra så ser man varann bra också och behovet av en parlina är inte alls lika stor. I räddningstjänsten hade vi i stort sett alltid en lina upp till en linskötare uppe på ytan där man dessutom via linan har en telefonkontakt med varann. Undantag fanns ibland vid vissa sökuppdrag där man ville kunna söka effektivare över stora ytor. Då kunde vi simma utefter botten med en parlina sträckt mellan två dykare för att på så sätt öka bredden på en yta man snabbare ville söka av, men även då hände det att en av dykarna hade en telefonlina upp till ytan till en båt, oftast för att kunna bli styrd av någon där uppe som kunde säga hur vi skulle simma där nere, som dykare vet man ofta inte alls hur man rör sig i stort.. Konstigt är det i alla fall det här med parlina och dykklubbar/dykutbildningar.. I det militära var det obligatoriskt så fort som man dök ihop med någon annan, dök man ensam så var det alltid en lina upp till ytan där en linskötare styrde dig via 'linsignaler' som gällde. Sorgligt är det i alla fall när sånt här händer, man blir berörd!
Hälsn!
Det er et blogindlæg som gav mig kuldegysninger - selv her i sommervarmen.
Stærkt.
Mvh. Erik.
Tack alla för era kommentarer.
Med vänlig hälsning,/per-erik
En stark bild, särskilt mot bakgrunden av din historia. Och man blir inte starkare, man blir känsligare, man berörs lättare. Och tiden läker inga sår, men man går vidare ändå, det går att skapa en ny, om än annorlunda vardag.
//GöranR
Svar från per-erik åström 2017-05-20 13:17
Precis så Göran!

Ses/per-erik