Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Snorkling vid Mnemba Island, Zanzibar

Hej!

Det var någon vecka sedan jag senast hade några bilder från vår resa. Skall försöka avsluta Zanzibar turen med några inlägg innan ni kan få följa med till Sydsudan.

Zanzibar Retreat hotel bor vi på, nu frukost innan vi drar iväg.

Gott med färskpressad jos, färska frukter mm.

Vi får åka buss en halvtimma för att komma till ett ställe där båten vi skulle ha kunde passera reven. Vi valde att anlita en lite större firma för vår tur, vi kände inte för att anlita någon av de som raggade kunder på stranden.

På det grunda revet fiskades det med nät, harpuner, en del gick också och letade i pölar ifall någon fisk eller annat ätbart missat att följa med tidvattnet.

En stor båt, säker, bra personal. God inhemsk mat, dryck sjukvårdsutrustning mm vi gjorde ett bra val.

O roligt hade vi...

Ön är liten men med ett fantastiskt rev runt om. Vi stannade på tre ställen och snorklade. Vi hade en otrolig tur att också få simma med delfiner, hela tre olika flockar med 10-15 djur passerade oss. Hur coolt som helst, vi hörde deras läten i vattnet, detta slår Kolmårdens delfiner alla dar!

Det fiskade från båtar men än vanligare var alla, ja säkert hundratals som gick på reven runt ön. Enligt guiderna följer inte många av de lokala fiskarna de regler som finns för fisket. Detta gör att man märkt en minskning av vissa arter i området.

Några småspovar i förgrunden och ett par krabbor på behörigt avstånd.

Mer fågel...

En revhäger, egentligen vit under ögat men nu färgad blå av ljuset från vattnet.

I de här vattnen hade nog Lena Holm trivts med sin kamera eller hur Lena?

Byns fiskmarknad där dagens fångst skall säljas.

Efter lite eftermiddags vila tog jag mig en fototur längs stranden. Blev inte så mycket fotande dock. De flesta visade klart att de inte ville vara med på bild.

Fotad bakifrån...

Lite surt att det inte blev några bra bilder på vandringen men jag fick en häftig upplevelse. Då och då hördes det som dova kanonskott från havet, undrade vad det var men kunde inte få något grepp om det tills en amerikanska kom fram till mig och frågade om jag sett valarna.

Valar!!! Coolt och visst, efter en stund fick jag syn på dem, en bra bit utanför revet, säkert fem-sex valar som drog sig sakta söderut. Låtet kom från deras fenor som slog mot vattnet med enorma kaskader som följd.

Det visade sig vara knölvalar som migrerade söderut. Nu kommer förmodligen den sämsta bilden jag lagt ut här på FS men det är på en val!

Vilken fanstastisk avslutning på dagen!

Nu är det sent och jag drar mig till bädden, kanske blir det mer från Zanzibar i morgon.

Ha de!

Daniel

 

 

 

 

Inlagt 2014-03-19 01:28 | Läst 7372 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Återigen fantastiska bilder från Afrika!
Och ännu en gång väcker du min reslust!
Ha det gott, Daniel!
/Niklas
Svar från Daniel Steen 2014-03-19 08:07
God morgon och tack!

Roligt att kunna väcka reslusten hos dig. Afrika är fantastiskt
spännande. Finns så mycket att uppleva, på många olika plan
kan verkligen rekomendera att åka.

Daniel
Härligt att se dessa bilder, jag har själv bott på Zanzibar Retreat två gånger, hoppas ni inte missade att äta den underbara mango- och avocadosalladen! Vilken tur ni hade med både sjölevande djur och fåglar!

Allt gott!

/Marie
Det där hade jag absolut gillat och nu blir jag ännu mer dyksugen. Men vi packar våra väskor snart... Jag känner igen känslan när man får se valar, det vill man gärna fånga på bild.
Hälsningar Lena