Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Här är det hopp om livet!

Hej!

Morgonens blogg handlade om död men jag såg och fotade även sådant som är mer positivt.

På sjukhusområdet finns en fin park där det kan vara gott om fågel, även grävling, räv, hare och rådjur.

En trastunge som hoppat ut ur boets relativa trygghet. Grejar ni vilken art?

Har fortfarande några dunfjädrar på huvudet. Den grå ryggen avslöjar att det är en björktrast. Jag gick inte för nära då jag inte ville bli bombad av föräldrarna.

Nere vid grågässen kom plötsligt en fisktärna flygande, dök och kom upp med en firre i näbben, lite långt håll men ok miljöbild.

Det här boet ligger i en minimal vassrugge, inte mycket till skydd. Hoppas de klarar av uppgiften och kan hålla ungarna vid liv när äggen kläcks.

De senaste bilderna är från kanalen mellan Rocksjön och Munksjön, sjöarna som ligger mitt i centrum av Jönköping.

I Munksjön låg ett gäng svanar.

Knölsvan med gamla Munksjö AB i bakgrunden.

Hela gänget syns i mitten. Munksjö AB med dess två riktmärken. I vänster kant av bilden har flera fabriksfastigheter rivits, området är uppköpt och nya bostadshus, affärer mm skall börja byggas inom kort. Det blir nya speglingar i vattnet framöver. Livet kring Munksjön går vidare men i annan form.

Nu är det dags att knyta sig...bara en dag tills jag åker till Öland i fem dagar. Då blir det mycket fågelskådning och förhoppningsvis en hel del fotande med. Kammonätet skall med denna gången.

God natt!

Daniel

Inlagt 2014-05-14 22:22 | Läst 4924 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Snygga bilder på svanarna. Trastar är en sådan där art som inte ligger särskilt högt i kurs hos fotografer. Själv tycker jag dom verkligen tillhör de finare fåglarna. Man kan hitta dom på så fina platser i skogen. Ofta väldigt vackert belägna. Rödvingetrasten är nog min favorit.
Sten
Ljuvliga fågel bilder du visar här.
Natti natti
Gun-Inger