Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Compoundet i Yei, South Sudan

Hej!

Bloggen har tyvärr legat på is allt för länge, nu gör jag ett försök att komma igång igen. Har haft mycket att göra. Har bl.a. haft mitt första "riktiga bröllop". En kollega övertalade mig att fota det samt alla porträttbilder. Hualien vilken anspänning men mer om det senare.

Har i alla fall gått igenom alla foton från Sydsudan och vill fortsätta dela med mig lite från detta nya land.

Var i Sydsudan i två veckor, första veckan i Yei.

Kom med in och se hur vi bodde. Detta var vår basstation i Yei. Härifrån gjorde vi flera dagsturer till andra städer/byar, skolor, sjukhus mm. Området tillhör SPC, pingströrelsen i Sydsudan.

En tidig morgon, jag gillade att gå upp tidigt, strosa på området eller ta en sväng längs vägen.

Ett flertal hus fanns på området, kontor, radiostudio, verkstad mm.

Undrar hur denna lastbilen kom hit ner?

Bilparkering, tyvärr funkar inte alla bilarna, lite svårt att få tag på reservdelar.

Hus och lite enklare hyddor, den sista var min. Funkade helt ok, lite kort säng, dörren gick inte och stänga helt...men jag hade inga ovälkomna besök av ormar eller dyligt.

En helt okej bekvämlighetsinrättning.

Här värms vatten till duschen.

Vattnet hämtade man i ett handfat, blandade med lite kallvatten.

Som man sedan hällde över sig i lagom mängder. Funkade kanon.

Detta var vår matsal, fikarum. Här satt vi ofta och käkade. På kvällarna blir det snabbt mörkt men när väl generatoren hostat igång hade vi ström i tre-fyra timmar. Då satt man gärna här och samtalade, skrev dagbok mm.

Som ni ser har vi det trevligt. Vattnet filtrerades i de två stora behållarna. Här fyllde vi på våra vattenflaskor varje dag. Kräsen som jag är, ja liite, var maten något jag var lite orolig för inför resan. Nu gick det kanonbra, mycket goa grönsaksröror, potatis, lite kött ibland, en seg höna då och då samt en daglig dos av majsgröt samt te och vitt bröd. Det gick bra att leva på det under några veckor.

God färsk frukt.

Jag var med på marknaden en dag för att handla frukt. Vilken kul upplevelse, tyvärr fick jag inte fotografera där. En predikant gick omkring bland stånden och predikade, en kör sjöng medryckande. Alla försäljare stod och dansade till musiken och sången, jag kunde inte vara still så jag började också dansa och hela marknaden bröt ut i jubel och höga rop och flera kom fram till mig och dansade. Tänk att fått med detta på film, det var ett så härligt gung! I kvarteret intill hörde jag Petter´s musik strömma ut från ett stånd, ett gäng ungdomar sålde skivor och spelade musik. Borde köpt Petter´s skiva, hade varit lite coolt och komma hem med den från Sydsudan.

Det var lite frustrerande att inte kunna fota på byn/stan. Det fanns så mycket kul att visa. Nu finns ju mina minnen kvar i alla fall.

Nu har jag lite mer bilder men de kommer i nästa blogg.

Trevlig helg!

Daniel

 

 

 

 

 

Inlagt 2014-08-30 23:28 | Läst 3083 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Intressant att se dina vardagsbestyr, man uppskattar desto mer hur bra vi har det när man får leva lite primitivt ett tag. Undrar varför du inte fick fota på marknaden?
Svar från Daniel Steen 2014-08-31 19:41
Över lag var det inte rekomenderat att fota i städer, byar, absolut inte militärer eller poliser.
Vet inte riktigt varför faktiskt. Du kunde få problem med polisen om du gjorde det, de kunde ta kameran för dig och ha långa förhör med dig. Nu kom jag hem med många bilder ändå. På landsbygden och med vänner, i kyrkorna var det inga problem att fotografera. En gång när jag tog en promenad ut längs landsvägen för att fota fågel kom folk fram och sa att det var förbjudet men då sa jag att naturen är helt ok att fota vilket de accepterade.

Daniel