Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Vad hette badstranden i Mellerud?

God Jul!

En konstig rubrik om ett inlägg kring årets bästa julfest.

Förra torsdagen hade vi julfest för flyktingarna på Centret i Jönköping. Varje torsdag bjuder vi ner dem(50-80 st) till kyrkan för några timmars gemenskap och aktiviteter. Vi fikar, snackar med varandra(försöker på svenska annars med det språk som funkar bäst), vi har svenskundervisning, pyssel, hjälper till med papper till myndigheter samt idrottar. Jag är med de torsdagar jag är ledig och jag håller mig till idrotten, vilket kan vara en utmaning...tänk er 25 unga män i en liten hall, med mycket energi i kroppen.

I alla fall...åter till julfesten. Ett av inslagen var en tipspromenad om Sverige. Säger någon tipspromenad till en svensk får man antagligen höra en djup suck, inte nu igen! Ni skulle sett med vilken lust och energi de tog sig an frågorna. En del av dem hade varit i Sverige några dagar, andra i flera månader. De med mer kunskap om landet hjälpte de med lite, det var mycket skratt och kommentarer. Hur fyller man i en tipslapp? Ja inte ingår det i Invandrarverkets instruktioner när de kommer till oss i alla fall. 

Har man klarat av att fylla i en tipslapp har man klarat av något det mest svenska som finns eller hur?

Hade ingen annan bild på tipslapp.

Efter några svenska julsånger, god libanesisk mat, några tankar om varför vi svenskar firar jul och sång och musik från Syrien, Palestina mm avslutades kvällen med att de som ville fick tända ett ljus för vänner, anhöriga de saknade. En kväll jag sent kommer att glömma, mycket skratt och glädje men även smärta. Känner mig priviligerad att få vara med på ett hörn.

Jultomten fick de träffa i form av en chokladtomte, änglar i form av reflexer som förhoppningsvis gör att de syns i vårt mörka land.

För att kompensera sommarbilden avslutar jag med två vintriga bilder från Hasslö, Blekinge.

God Jul alla vänner och läsare!

Daniel

Inlagt 2014-12-25 01:19 | Läst 3382 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Några fina naturbilder gillar speciellt bild 2 och vad badstranden heter vet jag inte men jag vet att bananerna är fina i Mellerud då jag åkt igenom ett antal ggr stannat till och inhandlat sådana.
God fortsättning
/Hans-Åke