Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Vilken underbar patient!

Hej!

Har ett dygnspass idag på ambulansen. Varit ett mycket intensivt pass så här långt. Började vid åtta, fick avsluta lunchen strax innan tre, värmt den två gånger och sedan har det bara rullat på. Lugnt just...före stormen?? Lördag kväll? Detta är inget klagobrev, jag bara konstaterar.

Alla bilder med människor i dagens inlägg är från övningar.

Just nu lever jag på min senaste patient. Tänk att få träffa/möta en människa som hon. I det här jobbet

träffar man på allt och alla typer, det mesta rinner av men vissa gör intryck!

Hon hade all anledning att vara bitter, grinig eller deprimerad men inte hon. Svårt sjuk de senaste 40 åren, varit vid dödens port ett flertal gånger(berättade om upplevelser), KOL, reumatism, bukproblem, smärtproblematik ut över det vanliga och nu dessutom inoperabla tumörer!

Trots dagens problem(som jag försökte lindra) var det hon som gav mig kraft och energi. Hon utstrålade en inre glädje, kraft, framåt anda. Hon hade mål och visioner om framtiden. Hon sa bl.a:

"Jag har bara ett liv! Jag vill göra det bästa/mesta av det livet, jag skall kämpa vidare för jag är för nyfiken på livet för att stänga mina ljusblå".

Kan bara säga, tack för "mötet" idag!

Det går inte att spola tillbaka livet! Lev nu!

Det var allt för idag.

Daniel

Inlagt 2014-12-27 23:20 | Läst 5550 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Häftiga bilder. Det ser verkligen naturtroget ut. Och trevlig historia - det är upplyftande att träffa sådana människor. Någon gammal filosof citerades av någon rehabdoktor (har glömt bägge) att det inte handlar så mycket om hur man har det som hur man tar det, angående livskvalitet, och så är det ju.
Tack Daniel,
du förmedlar en glimt av det som får oss att alla inse att vi fortfarande bor i ett land med trygghet och sjukvård som räcker till alla oavsett helg eller högtid/plånbok elller plastkort. Eftersom jag befinner mej i USA just nu blir det extra påtagligt. Du visar fina bilder från övningar men jag fastnar ändå vid sista bilden som visar att det är lungt (alla bilar är hemma) och det finns en beredskap för vad som kan hända i natten.
Hälsningar Lena
Ett mycket tänkvärt inlägg med fina bilder. Jag gillar den första, du har fått till den riktigt bra!
Hej på er!

Tittade på lite gamla december bloggar och såg denna, hade visst glömt att tacka för input. Gör det nu och önskar er en go helg!

Daniel