Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Jag behöver hjälp kära matglada fotovänner!

Hej!

Hoppas ni har det skönt nu när det verkar vara vinter i hela landet, i alla fall några dagar.

Jag jobbar tyvärr det flesta dagarna i jul o nyår. Någon måste ju hålla landet levande...och jag är inte bitter!

En årligt återkommande utmaning har jag vid jul och nyår. Tänkte be om hjälp av er! Det handlar om presenter. Det är till min kära och underbara fru Ulrika. Först skall jag hitta en lämplig julklapp, när julen är över fyller hon år. Så där är jag nu, vad skall jag ge henne?

Jag är inne på mat temat. Hon klagar alltid att hon har svårt att laga god mat till gäster, fester(jag tycker det funkar bra dock). 

Har ni några tips på någon bra kokbok med lite "roliga, fräscha rätter" som inte är för avancerade, så skriv gärna en rad. Funderar att kanske ge henne/oss en matlagningskurs, tips på det tages gärna emot.

Några enkla matbilder som avslutning.

Tack för idag!

Daniel

Inlagt 2014-12-30 12:43 | Läst 3451 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Vi har flera bra matlagningsböcker av Jamie Oliver och hans mat är lättlagad och inspirerande han har b.l.a gett ut en bok om hur man lagar en god måltid på 30 minuter och den finns nog på svenska också.
https://www.youtube.com/watch?v=-tHKh26IV4E
Annars tycker jag att en matlagningskurs låter som en spännande och kul present - kolla denna länk!
http://www.himmelskmat.se/matlagningskurs.html

Lycka till/Mvh Kirsten
Svar från Daniel Steen 2014-12-30 12:59
Tack!

Skall kolla...efter att jag fixat lunchen:)

Daniel
Härliga matbilder, jag blir riktigt hungrig! Jag gillar Peter Harrysons "Mina favoriter, bröd ost potatis med matglada vänner" Enkla recept fina bilder och lagom trevlig läsning. Eller Tina Nordstöms böcker, jag har tre! (De är ju inte helt dagsaktuella, men bra!) :) /Tommy.
Inte för att vara elak men att få en kokbok låter lite tråkigt. Men en matlagningskurs och då tilsammans med dig låter roligare. Håller du fast vid kokbok så är Jamie Olivers böcker trevliga och jag såg tv-programmen där Gordon Ramsey lagade vardasmat med sina barn. Trevliga och god rätter som passar bra att bjuda på. Tror inte kokboken finns på svenska än men annars heter den "Gordon Ramsay's Ultimate Home Cooking" finns att köpa som app också.
Håller med Margareta, en kokbok låter lite torrt:) Ge henne en kurs eller något liknande. Eller varför inte bara bjuda ut henne på en storslagen middag?
Tack för alla kommentarer så här långt!

Kan ju bli bägge!

Ha nu ett riktigt gott slut på året!

Daniel