Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Merkato en stadsdel i Addis Abeba

Salamno!

Vi lämnar ondskan kvar på museet och åker genom stan till stadsdel som heter Merkato. Förr ett riktigt slumområde, nu är standarden lite bättre. 

Khat, Etiopiens 4:e största exportvara. Vi i Sverige klassar det som ett narkotiskt preparat men det gör man inte här. 

Det var kul att se hur stan var uppbyggd, hur stadslivet såg ut. En kul grej är hur försäljningen av varor ser ut. Skall man köpa metallprodukter åker man till ett område, skall du köpa elektronik finns de samlade i ett annat kvarter, dörrhandtag etc.

Behöver du en dunk?

Järnaffären. 

Vi börjar närma oss målet, en liten kyrka i Merkato.

Framme. I över 20 år har söndagsskolan i Pingstkyrkan Jönköping samlat in pengar till kyrkan här, barnverksamheten. Har hört om stället så många gånger att det var väldigt kul att se det.

Gert, pastorn och den gamle vaktmästaren.

Gatubild i Merkato.

Vi lämnar området, nästa mål är krukmakeriet där de etiopiska  judarna jobbar.

Vi åker mot Addis Abebas kullar. 

De blåvita bilarna är taxibilar, i detta området kryllade det av dem. Gert berättade att olika folkgrupper har olika arbeten. De som hade haft hand om taxiverksamheten hade bytt till något annat och en annan hade "fått" ta över den verksamheten, vet inte riktigt hur det går till.

Det var nattens sista bild.

Daniel

Inlagt 2015-01-19 00:51 | Läst 4785 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Som vanligt intressant med dina afrikanska reportage, Daniel!
Dagens favorit blir Kat-gubben!
/Niklas