Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Det blev en tvärnit med cykeln på väg till jobbet i morse

Hej!

Jag cyklar året runt till jobbet, kvittar i stort sett vilket väder det är. Genom att cykla följer jag årstiderna på ett "nära" sett. Jag känner kylan i kroppen när det är rått och kallt, märker när dagarna blir ljusare, just nu är det ju ljust när jag cyklar till jobbet. Känner värmen i vårvindarna när de kommer etc.

De sista veckorna har jag väntat och längtat efter att få höra koltrastens sång. För mig är det vårens första budbärare, en av de viktigaste!!

Strax innan Ryhov(sjukhuset i Jönköping) hörde jag något, tvärnit. Javisst var det en koltrast som sjöng. Dagen är säkrad, dagen med första koltrasten sjungande är alltid en bra dag:)

Stod kvar medan folk gick och cyklade förbi utan att höra koltrasten...hur skulle de kunna höra? Med lurar i öronen med musik, radio eller någon bok.

Det dröjer ytterligare några månader innan det ser ut såhär i skogen.

Hav tålamod snart är det grönt där ute.

Lite senare under dagen hörde jag  också en rödhake sjunga när jag var i Bankeryd på uppdrag.

Ha det gott vänner!

Gå, cykla eller spring vidare men utan lurar i öronen!

Daniel

Inlagt 2015-02-25 18:34 | Läst 4837 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder. Koltrasten har jag inte hört ännu. Visst hör den ihop med våren. Många klagar på att jag inte använder mössa när jag är ute. Att jag inte gör det är för att jag ska höra bättre. Att se när jag är i skogen är viktigt men hörseln är lika viktig. Skulle aldrig kunna ha hörlurar på mig oavsett var jag befinner mig.
Sten
Ljuvliga bilder som sänder vårkänslor utmed ryggraden! Tack för dom! =)
Underbart att få höra koltrastens sång, då är våren inte långt borta! Blir näst intill sjuk av längtan när jag ser din bild på koltrasten bland häggens blommor. Ha det gott! Yvonne