Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Hasslö igen men inga ejdrar

Hej!

Hasslö är inte en stor ö, har broförbindelse med fastlandet så det är lätt att ta sig dit/hit. Har ju visat en massa sträckande fåglar i tidigare inlägg. 

Stod ute i trädgården hos mina föräldrar, har oftast tubkikaren och kameran ute ifall något kul skulle passera och man snabbt skulle vilja se vad det är. Så därför han jag få några bilder på en glada som kom flygande precis över oss.

Nog min bästa bild på glada någonsin.

Min mors värsta fiende, rådjuren är ofta inne i trädgårdarna och äter på hennes växter.

Brukar alltid stanna till vid Vambåsa, en fin liten sjö men härlig skog intill. Ligger på fastlandet innanför Hasslö. Ormvråk.

En nyanländ gransångare sätter sig precis intill mig i fågeltornet, putsar sig lite, sjunger lite. Orädd kul observation.

Ha en skön dag allihopa. Ikväll hoppas jag på 3 nya poäng till Jönköping Södra i fotbollsallsvenskan, de möter Falkenberg hemma på Vallen. Tyvärr jobbar jag så jag får väl lyssna på radion.

Daniel

Inlagt 2016-04-27 10:39 | Läst 2775 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder allihop! Glada är något man saknar här lite längre norrut (Stockholm).. Man ser den aldrig! Ejderstrecket verkade vara slut även här för mer än en vecka sedan, det syntes tydligt när jag besökte Sandhamn den gången, och hade utsikt mot en fri horisont. Däremot pågick parbildning bland Ejdern för fullt bland kobbar och skär då!
Hälsn!
Hemma har den glada fågeln sin dagliga patrullrunda just över huset. Men bara när jag inte står och glor på himlen med kameran i handen. Det är en vacker fågel. Och en dag det kanske sammanfaller med kamera och fågel.
Tjusiga bilder på gladan. Den har jag inte lyckats fånga på bild ännu. Ser den väldigt sällan.
Hälsningar Lena
Jättefina bilder på gladan här finns många här i Skåne Ormvråken är också bra De är trevliga att fotografera Ha en skön kväll ; ) // Gert