Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Vitkindad gås på Visingsö

Hej igen!

Förra veckan hann jag med en tur till Visingsö. Hoppades på lite roliga vårfåglar men det kyliga vädret märktes även här. Jag var vinterklädd och frös, vilket även fåglarna säkert gjorde. På Öa som vi säger finns det gott om vitkindade gäss, har häckat men inte i stora antal. 

Just nu rastar ca 300 vitkindade gäss på ön, ffa norra delen. Såg att 2 st hade färgringar på benen, tyvärr gick det inte att läsa av dem.

Här står de i Erstadkärret, en mycket fin fågellokal på ön.

En duvhök skrämmer upp alla gäss.

Nu blir det inga fler gäss ikväll:)

God natt önskar jag er...ja även mig själv. Får jag sova, mår befolkningen i Jönköpingsområdet bra. Jobbar natt på ambulansen nu:)

Daniel

Inlagt 2016-04-28 00:14 | Läst 3062 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hoppas du fick sova :-) Ibland behöver man en rovfågel eller två för att få lite fart i bilderna. De är vackra när de sträcker ut sina vingar och du har fångat dem väl.
Hälsningar Lena
Svar från Daniel Steen 2016-04-28 13:28
Tack Lena!

Tyvärr inte mycket till sömn. De fanns de som behövde oss inatt. Vilat några timmar nu men det blir en seg dag.

Japp de är snygga med utsträckta vingar.

Daniel
Där jag bor i Skåne, har den vitkindade gåsen ökat oerhört de senaste 10 åren. Deras vingar är så vackra!
Svar från Daniel Steen 2016-04-28 13:30
Tack Stefan!

Håller med dig, de är vackra. Något av det bästa jag vet är att se sträckande vitkindade gäss en höstdag vid kusten, när luften är fylld av tiotusentals gäss och höra deras rop till varandra.

Daniel
Vilka vackra bilder på gässen! Dessutom undrar jag om jag också sett vitkantad gås, såg häromdagen sv/v gäss i Finspångstrakten och tänkte just är det här verkligen Kanadagäss, det var nå´t som inte stämde, men jag är ingen fågelskådare även om det är roligt att då och då observera och försöka fota en och annan fågel. Hälsningar/ Björn Y
Svar från Daniel Steen 2016-04-28 13:32
Hej Björn!

Var gässen mindre än kanadagås men liknade i utseende var det säkerligen vitkindade gäss.

Fortsätt fota fåglar, sett att du varit vid Kvismaren mm är det problem med artbestämningen hjälps vi åt här på FS.

Daniel
Kanadagäss har vi gott om i mina trakter, vet inte hur det är med den vitkindade. Är inte nog bra på fåglar för att veta, men jag vet att jag såg några vitkindade på Svalbard.
Fina bilder på gässen, vackert då man ser vingarna utbredda.