Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Positiva nyheter från Sydsudan men...

Hej!

...även lite elände.

Nu har arbetet börjat med att röja fram den gamla väg som användes för 30 år sedan. Cirka 400 män jobbar från varsitt håll med att röja träd, buskar mm för att göra vägen framkomlig igen. 

Den nuvarande vägen fram till Lotimor är mycket svårframkomlig. FN och andra organisationer säger att de inte kan använda och därför blir området kring Lotimor(där vi var och jobbade med sjukvård) utan hjälp.

Se denna korta filmen för att få en snabb inblick i vad jag menar och vad vi vill göra/gör!

212404066< film 

Igår anlände 2 av mina vänner som var med i våras till Sydsudan igen. De skall dokumentera arbetet under en dryg vecka, så lite senare i sommar kan jag visa hur det går och att de pengar som kommit in tack vare filmen och andra insamlingar hamnat på rätt ställe. Delta gärna i insamlingen om du kan för än behövs det mer resurser.

Nu kommer en drös bilder från den gamla vägen som vi använde för att ta oss till Lotimor. Häftigt att åka på ett sätt men funkar inte för hjälptransporter.

Jag gick ut ur bilen för att fota, kunde ta mig fram fortare än bilen på många ställen.

Nu blir det brant nedför...

Linus och de andra chaufförerna fick verkligen ha koll på "vägen", ett fel och du hade en punktering pga någon vass sten.

Stenblock som måste passeras

Besvärligt som sagt men omgivningen var fantastisk. Vi hade varit uppe på en platå och nu jobbat oss ner en bit.

Grönt och vackert i eftermiddagens solsken. Nu hade vi tagit oss förbi den tuffaste biten på väg ner från platån.

Slutmålet i sikte för dagen, Nanyangachor.

En nöjd Linus, inga punkteringar och bilarna fortsatt hela:)

Linus och hans pappa Bengt är nu nere i Sydsudan, skall bli spännande att se deras bilder och filmer.

Nämnde elände i toppen av bloggen...som om de inte har det besvärligt ändå. Nu har området kring Kapoeta(en dagsfärd från Lotimor) drabbats av kolera! En magtarm-infektion som snabbt tar död på en människa, kan gå på några timmar om man inte får hjälp.

Ha en skön dag, i hänförelsen tid här hemma, pingsten!

Daniel

Inlagt 2017-06-04 08:32 | Läst 5772 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Man måste nog vara överdriven optimist för att kalla det där en väg, det liknar mest en uttorkad flodfåra! Jag är imponerad av er och det ni gör.
Jag försökte titta på filmen, men stoppade efter ett tag, det är så sorgligt att se allt elände. Jag får försöka igen när jag känner mig lite bättre till mods.

Ha det gott! /Thomas
Svar från Daniel Steen 2017-06-04 15:24
Hej Thomas!

Tack för din respons på mitt inlägg!

Hoppas du kan se färdigt filmen, dela den gärna så fler får se den. Hoppas att vi under sommaren kan återkomma med en ny film med mer positiva nyheter.

I september åker jag och några till ner igen till Lotimor, där vi kommer åter syssla med basal sjukvård, hygien, vatten mm.

Hälsningar,

Daniel