Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Leica för 50.000

I mitt jobb får jag träffa människor. Inte konstigt då jag jobbar som sjukskötare på ambulansen. Det är dock inte alltid jag kan eller hinner prata så mycket med mina patienter. Tack o lov är det inte alltid så akut med alla.

Igår em fick vi en körning till en äldre man som var lite yr. Han mådde rätt okej så vi fick tid till att prata lite i hemmet. Såg direkt när jag kom in att här bor en fotograf. Fotografier, lådor med diabilder, tidskrifter mm. Allt i väl organiserat.

Vi började prata om vad han gjort i livet, vad han fotat mm. Det han fotat mest var hans egna vardag, han hade jobbat över 30 år vid järnvägen. Säkert ett fint dokument över lång tid hur hans arbete förändrats. Vi hade tyvärr inte tid att se några av de bilderna, vilket hade varit kul.

Innan vi lämnade huset sa han till mig att titta i en glasmonter. Där stod en gammal Leica. Han påstod att den var från tiden kring 1:a världskriget och var värd ca 50.000 kr. Jag vet nästan inget om Leicakameror men den såg välvårdad o fin ut. Funkar den var min fråga; Självklart men den är lite bökig o använda, jag har 60 kameror och alla funkar.

Han gillade inte dagens trend att fota med mobiler och helst inte digitalt även om han hade tre stycken digitalkameror. Det är för enkelt nu förtiden menade han.

De är möten som detta som ger det där lilla extra i mitt jobb. Hoppas han nu kryar på sig och hinner knäppa ytterligare några bilder innan hans tid är ute.

Avslutar med en bild från min vardag.Under utryckning

Be careful out there!

Inlagt 2010-09-01 22:26 | Läst 3983 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?