Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

På magen i Erstadkärret Visingsö del 3

Hej!

Här kommer den sista bildsviten från Visingsö, för den här gången. Jag kommer definitivt prova igen, här på Öa samt på andra platser.

En av sothönans ungar kom nära men tyvär inget solljus på den.

Sothöna adult.

Småskrake hona, det häckar flera par på Visingsö, även i kärret.

Även en kanadagås kan vara bildskön. Det rastar minst 500 på norra delen av ön och många brukar hålla till i kärret.

Gravand, född i kärret. Gravanden häckar mest längs Sveriges kuster men har sedan länge häckat på Visingsö. Årets häckningssäsong har inte varit så bra, lite färre ungar än normalt.

En spovsnäppa och en rödbena kom hyfsat nära där jag låg. De var mer nervösa än drillsnäpporna och grönbenan tyvärr. Spovsnäppan är inte helt utfärgad, det fanns några i kärret som var riktigt fina men de var inte inom fotohåll.

Tycker det är häftigt med dessa vadare, häckar uppe på den Ryska taigan, Sibirien. Vi har ringmärkt en del vadare i kärret så vi har flera återfynd från Sibirien på kärrsnäppor, spovsnäppor, brushanar mm. Ett roligt fynd är också en kustsnäppa ringmärkt längst ner på Syd-Afrikas spets som rastat på Visingsö och blivit kontrollerad av oss.

Den här rödbenan har med största sannolikhet häckat just i Erstadkärret.

Kärrsnäppa, gammal fin fågel. Den sträcker ut lite grann, tror att den reagerade på kameran. Det var den sista bilden, hoppas som sagt kunna ta minst en tur till innan sommaren är slut.

Ha en riktigt skön sommardag idag! Jag skall städa ett förråd innan jag får cykla till stranden(uppsatt på min "to do-lista").

Daniel

Inlagt 2012-07-26 10:17 | Läst 8613 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hallelå Daniel
Tjusiga bilder å du verkar haft en toppendag på visingsö, jag va där för ett par år sen, det e riktigt fint där, tyvärr va jag där när det va tillträdesförbud, kul att du visar dina bilder å skriver lite, alltid kul när man får se vadare :=))

MVH Roger
Svar från Daniel Steen 2012-08-24 16:23
Hej Roger!

Japp det var riktigt kul att fota i kärret. Det finns nästan alltid ngt att titta på alt fota i kärret. Fram till den 15 juli är det tillträdesförbud, efter det kan man gå in i kärret men man måste ändå vara försiktigt då det kan finnas sena häckare.

Tack för att du skrev ngr rader!

Daniel