Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Vätter Challenge: SM i Sprint Triathlon 2012

Hej!

I lördags morse efter nattpasset skyndade jag mig ner på stan, det var ju triathlon tävling i Jönköping.

Hann precis ner till starten av motionärsklasserna, där killarna och tjejerna tävlade samtidigt.

Gunsmoke!

Simningen är först. Vattentemperaturen var 16,5 grader, brrr va kallt!

Stilarna varierade kan man säga.

Det var en del som inte hade koll på i vilken riktning de simmade och de hamnade mitt i en vattenfontän som sprutade riktigt mycket vatten.

Det skvätter en del!

Så fort de var uppe ur vattnet började avklädningen inför cykeldelen av triathlonen på 20 km.

Skynda, skynda!

Sedan fanns det de som tog det betydligt lugnare, han var en av de sista ur vattnet. Helt slut efter simningen.

Den här killen hade lite väl bråttom iväg, skorna satt inte på ordentligt så han bälla ordentligt(bälla=ramla på jönköpingsmål).

Cykelslingan gick mitt igenom centrum bl.a. Rådhusparken. Mycket publikvänligt.

Loppets totaltvå!

Det var rätt mycket folk som följde de tävlande. För att en så här stor tävling skall fungera behövs också funktionärer.

Huvuddomaren hade en hel del att stå i, anteckningblock för att skriva upp nummer på de cyklister som inte skötte sig, de kunde visst få tidstillägg vid förseelser.

En bra speaker gör allt mycket mer livfullt, han fick publiken att hejja. Bra jobbat!

Vatten och sportdryck behövs när man tävlar i triathlon. Hoppades på fina bilder när vattnet skvätter när de springer och försöker dricka samtidigt men tyvärr ni får nöja er med denna bilden. Jag hann inte med(inte kameran heller).

Hon har hållt på i några år om man får tro tjöjan som är från 2001. Hon ledde nästan hela loppet men fick ge sig till slut.

En misslyckad bild, hade mixtrat med inställningarna och så kommer vinnaren snabbt på upploppet, jag hann inte ändra, därför denna ljusa bild. En vinnare blev han i alla fall, låg länge tvåa men lyckades under de sista varven i löpningen slå hemmahoppet från IKHP. Starkt!

När vinnaren bland damerna/tjejerna kom var jag mer förberedd.

Även om man inte har chans på segern så visst skall det spurtas när man är på väg mot mål, ffa. om det finns någon att tävla mot!

Trots en liten "kampknuff" mot 236:an lyckades hann vinna spurten!

Bra kämpat alla! Ni såg verkligen ut att ha kul....för det mesta i alla fall, jag tror nog att jag håller mig på utsidan av stängslet även nästa gång!

Daniel

 

 

Inlagt 2012-08-14 20:45 | Läst 5486 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Måste säga att den "misslyckade" bilden är en av de bästa. Utstrålar inte bara utfrätta högdagar utan även vilja och målmedvetenhet. Ögonen är väl rätt exponerade?

/Anders
Hej Anders!

Jo jag gillar bilden även om den egentligen är en miss av mig. Som du skriver visar ögonen och ansiktet mycket vilja och beslutsamhet.

Tack för att du tog dig tid att kommentera!

Daniel