Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Den kaxiga taltrasten!

Hej!

Jag är en morgonpigg människa. Vaknar ofta tidigt, innan väckarklockan. Så är det också på semestern, jag har svårt att ligga kvar i sängen och "sova bort" tid i naturen(även om jag ofta skulle behöva sova).

När vi var på Hasslö hos mina föräldrar var det samma visa, upp i ottan och ut med kikare och kamera. Det brukar alltid löna sig, alltid får man se något kul eller någon kul händelse som man sedan tar med sig och njuter/minns under dagen.

Den första timmen var rätt innehållslös, inget kul blev dyblöt av daggen i det höga gräset. Hör plötsligt en taltrast locka/pipa och ser snart att det sitter en taltrast på vägen intill. Tar någon bild på lite håll men vill gå lite närmare. Trastarna brukar inte sitta kvar när jag närmar mig men denna var inte rädd. Jag lägger mig på magen mitt på vägen och tar en bild.

Det är en ung taltrast som precis har lämnat boet ser jag. Tittar ni riktigt noga ser ni att den har en massa fästingar på huvudet, totalt räknade jag 21 stycken när jag granskade bilderna.

Från att ha varit lite avvaktande blev taltrasten nyfiken.

Den får en allt kaxigare uppsyn och spanar verkligen in mig innan den tar ett....

skutt och hoppar allt närmare mig. Undras vad den tänker "måste kolla det där stora som ligger som en säl på vägen med något långt rör framför sig".

Snart kan jag inte fota den mer, min närgräns är 3,8 m. Som närmast var den på cirka metern, tog fram min Iphone och tog ett kort(vilket jag inte kan visa nu), försökte lägga min keps på den men då fick den nog och flög undan någon meter.

Tur för taltrasten att jag inte var farlig, jag hoppas den håller sig borta från vägen i fortsättningen.

 

Daniel

 

Inlagt 2012-08-16 23:27 | Läst 5751 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fåglar är individer och uppträder väldigt olika. Får man chansen så gäller det att passa på. Trevlig serie.
Sten
Trevlig läsning fina bilder
Ken ///