Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Även transportsträckor i Ngorongoro kan bli bra

Hej!

Äntligen var allt pappersarbete klart och vi kunde åka vidare mot Serengeti NP, det gör man genom att åka igenom en del av Ngorongoros område. Inte kratern men väl på kanten(i alla fall en bit).

Inte så mycket till utsikt i de låga molnen. Fick i alla fall två nya resarter.

Agur Buzzard

Mountain Buzzard

Uppe vid kraterkanten, där fanns en utsiktsplats. Väckte lite längtan att få åka ner i kratern, vi skulle först till Serengeti men om tre dagar då!!

Ulrika och jag

Vi fortsatte snabbt vidare vi hade en lång väg kvar, vi skulle till norra delen av Serengeti.

Thomson gasell

Rufous Sparrow(ny art), den sitter i toppen på en av de olika arterna Acasiaträd som finns. Detta är fritt översatt "visselacasia". När det blåser låter det som om någon visslar, för oss blev det väldigt pedagogiskt då det blåste en del just här, kul grej:), allt enl vår guide.

Ni som åkt på vägar i Afrika vet att det dammar en del, ofta mycket och ofta är det rött damm. Detta damm färgar landskapet rätt tydligt emellanåt.

I Ngorongoro reservatet är det tillåtet för massaijer att bosätta sig och att ha boskap, inne i Serengeti är det förbjudet(även om det förekommer lite grann).

 

Här en av byarna på lite avstånd. Efphrahim vår guide berättade att olika massijfamiljer turas om att bo och ha boskap inne i reservatet. Det finns en del pengar att tjäna i reservatet. Alla byarna ställer gärna upp om vi turister vill ta kort, köpa lite hantverk från dem. Genom att turas om är det fler som får del av turisternas pengar.

Vi var inte intresserade då vi för fem år sedan besökt ett par massaijbyar ute i vildmarken. Uppe vid vägen fanns det alltid någon byäldste för att bjuda in till byn.

Överallt fanns det unga killar/pojkar med getter eller kossor.

Efter dessa byar kom vi fram till Serengetis "port".

Alla ni som varit på safari här känner igen denna bild på flera sätt. Dels porten men framför allt dammet!! Detta damm skulle följa oss under safarin ffa under transportsträckorna. Varje kväll var det en ordentlig rengörning av kameror och objektiv. Grejerna klarade sig bra under hela resan.

Jag använde en Canon 7D och en 5D Mark 2, tre objektiv 400/5,6, 70-200/2,8 och 24-70/2,8.

Vid "porten" fanns en liten familj massaijer, mitt ute i ingenstans tyckte jag. De var på väg någonstans, till fots. Hur mår barnet? Hur får de vatten i tillräcklig mängd?

 De vandrade över slätten, vi hade nu en rätt jobbig, stenig transportsträcka innan "gamedriving".

Platt, stenigt, dammigt och torrt gräs så långt ögat når....men även en del djur och fåglar, vilket ni kan bli varse om snart.

Det var allt för denna gången.

Ha de!

Daniel

 

 

 

 

Inlagt 2013-12-29 23:59 | Läst 5161 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Intressant att få följa din resa, i synnerhet de bilder du visar som inte hör till "standardutbudet" (för att vara lite krass). Som t ex den näst sista bilden du visar och där du påtalar att ni har en lång och stenig resa framför er...med bil. Jag gillar dina vyer i detta inlägg. Kanske för att jag inte haft möjlighet att besöka dessa delar av Afrika ännu.
Hälsningrar Lena
Svar från Daniel Steen 2014-01-08 02:44
Hej Lena!

Välkommen hem från staterna!
Tack för responsen! Har du inte varit i Serengeti är det verkligen något jag kan rekommendera.

Daniel
Fina bilder, trots "transportsträckan"! Har även kollat lite bakåt i din blogg på dina afrikabilder. Så fantastiskt, vilken upplevelse det måste varit! Min lista på drömresmål är lång, men Afrika klättrar efter att ha sett dina bilder, helt klart
/Niklas
Svar från Daniel Steen 2014-01-08 02:45
Hej Niklas!

Vad roligt att du gillar mina bilder och att de kanske kan inspirera dig till att åka till Afrika.
Gör det! Det är helt fantastiskt på många sätt, naturen och människorna.

Daniel