Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Bröllopsresan blev 20 år försenad men nu drar vi till Tanzania!

Hej!

Oj vad tiden går fort!!

Har inte hunnit/prioriterat bloggen på några veckor och än mindre kommer det att bli......för på fredag drar vi till Tanzania!

Frun och jag åker på en 20 år försenad bröllopsresa. När vi gifte oss skulle vi åka till Gambia men 10 dagar innan resan blev det en liten kupp i landet och resan ställdes in:( och då blev det inget den gången.

Men nu när vi firar 20 år åker vi.

Semester, o så gott!

Sol och bad men först safari i parkerna Lake Manyara, Serengeti och Ngorongoro.

Var i Tanzania 2008, hade då en Canon 400D och ett 70-300/4-5,6. Nu har jag lite mer utrustning och tänkte höra hur ni skulle kombinera ihop det om ni hade samma grejer.

Jag har en 7D och en 5D II, en 24-70/2,8, en 70-200/2,8 och en 400/5,6. Tar nog med telekonvertern 1,4 också.

En del djur är stora och kommer nära, andra små(fåglar) och snabba. En del djur har man på stora avstånd. En vill ju inte hålla på och byta objektiv hela tiden heller.

Vilken kombination skulle ni köra med?

Solnedgång på Zanzibar

Solnedgång vid Stone town, Zanzibar.

När vi väl kommit hem från Tanzania går nästa resa för mig nästan direkt till Sydsudan och Etiopien i en månad men då är det lite annat på tapeten så det blir sparsamt med bloggar ett tag framöver.

Ha en fortsatt skön höst! Hinner kanske titta in någon gång till innan vi åker.

Ha de!

Daniel

 

 

Inlagt 2013-10-18 10:04 | Läst 4776 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Den som spar han har...resan kvar.
Trevlig resa och Grattis till era 20 år.
Svar från Daniel Steen 2013-10-18 18:49
Tack Maggan!

Det är otroligt vad tiden gått snabbt, nu får barna stanna hemma själva med lite stöd från anhöriga. Hoppas de inte river stället bara....

Daniel
Härligt!
Får erkänna att jag blir lite avis...
Svar från Daniel Steen 2013-10-18 18:46
Tjena Tommy!

Det kanske är dags för dig med snart.....?

Daniel
Åh !! Precis min planering med safari i Tanzania, fast för min del blir det i februari. OM jag inte drar till Sri lanka. Jag har inte bestämt mig. Mina planer är att ha två kameror för att slippa skifta objektiv precis som du säger. Är just på gång att investera i ett teleobjektiv antingen tamron 200-500mm eller ett canon 400 mm. Jag är beviljad semester i februari så jag ser fram mot dina bilder här sen :)
Svar från Daniel Steen 2013-10-18 18:45
Hej Christina!

Trevligt val du står inför. Sri lanka är väldigt fint, var där en månad 1989 och skulle gärna åka tillbaka...men Tanzania e också en höjdare.

Innan februari borde jag fått ut lite bilder.

Daniel