Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

En skådarvända innan förmiddagsmötet

Hej!

Nu i slutet av april kan vad som helst hända inom fågelvärlden. Det är mitt i flyttningstiden när miljontals fåglar är på väg någonstans. Förra lördagen hittades en svartvingad glada hos oss i Jönköpingstrakten vilket var 2:a gången den sågs i Sverige och idag har visst en gråhuvad sparv hittats i Skåne. Det är en ny art för Sverige!

Några sällsyntheter såg jag inte på min runda, såg faktiskt nästan inga fåglar alls. Det regnade, var kallt och ruggigt till en början. Fick en fin obs av en forsärla vid Lockebo kvarn, tyvärr blev bilden för dålig för att visas men upplevelsen var bra.

Drog upp till Barnarpssjön men där var det också hellungt, likaså vid Rocksjön. Rocksjön är en av sjöarna mitt inne i stan och brukar bjuda på lite fågel men inte idag.

Sista chansen var nu Rosenlundsbankarna intill Vättern vid Elmiafältet. Här kan man bl.a. se ringtrast under våren...men inte idag 10 björktrastar var det enda på fältet i trastväg. Nu var det i alla fall sol!

En av 10-talet sädesärlor som rastade på fältet. Alla foton idag är med mitt nyinköpta 400/5,6 tele.

Det var vått i gräset men det störde inte björktrastarna som lätt plockade upp maskar ur jorden.

Haren sprang snabbt iväg när den upptäckte att den var iakttagen.

Ingen raritet men väl en fin blåmes.

Samma blåmes i ett annat träd. Känns så gott att se de små gröna bladen som är på väg att spricka ut. Det är vår!!

På eftermiddagen tog frun och jag en långpromenad längs kärleksstigen i Strömsbergsskogen som också ligger centralt i stan(Jönköping e fint). Miljoner av vitsippor blandat med några blåsippor var en undebar matta i skogen. Inte mycket till fågelsång mer än lite lövsångare och bofinkar.

Nere vid Strömsbergs gård såg vi några steglitser, lyckades få någon hyfsad bild som får avsluta dagens bilder.

Min bästa steglitsbild någonsin faktiskt(har nog inte fler än 3-4) så det är inte så svårt att slå dem.

Daniel

 

 

 

Inlagt 2012-04-29 23:13 | Läst 6144 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Visst är det något speciellt att "hänga in" en ny fågelart i boken, men samtidigt är det en viss tjusning att umgås med närområdets fåglar och djur. Här känner man sig hemma och njuter av varje ny art som nu anländer.
Just denna "hemma vid" känsla tycker jag dina bilder och text ger bra uttryck för.
/Anders