Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Fundersam man

Ciao!

Fortsätter med bilder från Neapels gator. Ikväll bara en, också den på en man/gubbe:)

Han sitter på ett av alla små cafeér längs en av de stora turiststråken i Neapel.

Fundersam

Daniel

Postat 2023-05-06 22:12 | Läst 748 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Mannen på gatan...

Ciao!

...bryr sig inte.

Han lever sitt liv mitt i trängseln, bland turister som mig och alla andra. Det är hans gata.

På med munskyddet innan han måste in bland alla människorna.

Nu går han och jag vidare, dags att cykla till jobbet på folktomma gator i Jönköping.

Arriverderla!

Daniel

Postat 2023-05-04 05:51 | Läst 1116 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

SSC Napoli och Neapel i mitt hjärta

Ciao!

Ända sedan 1992 har fotbollslaget SSC Napoli och Neapel legat mig varmt om hjärtat. Detta sedan jag jobbat med fåglar/ringmärkning på ön Capri utanför Neapel. Detta på Villa San Micheles område(Castello Barbarossa).

I år kommer vi äntligen vinna vår 3:e scudetto som det ser ut. För 10 dagar sedan kom jag hem från min senaste tur till Neapel. Här följer några bilder från mitt boende.

Stan pyntas mer och mer för varje dag i Napolis färger. Varje kvarter försöker vara bättre än grannkvarteret. Mer om detta senare. De två sista bildern lite klassiska. Ut på balkongen, en cigg, kanske en kaffe, energidryck eller Cola innan jobbet

Arreviderci!

Daniel

Postat 2023-05-01 10:52 | Läst 922 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Svartvita möten i Kapoeta, Sydsudan

Hej!

Jag har i stort sett redigerat färdigt bilderna från min senaste resa till Sydsudan, tror det bara är några fågelbilder kvar. Gillar ju svartvitt ffa på människor jag fotat, så här kommer en salig blandning av personer jag mötte under resan.

Some photos in black and white from my latest trip to Kapoeta, South Sudan in september 2022.

Jag bad henne ta av munskyddet, ville se hennes vackra leende. Alla bilder här ovan är tagna på sjukhuset i Kapoeta.

Magdalena

Filip med ett av Dorkas barn

Marie

Dorkas, en mycket driftig ung 20-årig kvinna. Hade 2 tvillingar och väntade nu ett barn till. Kunde 4-5 stamspråk och grym på engelska, ledare för en kvinnogrupp som besökte sjukhuset, fängelset och som också var med i ett odlingsprojekt vi stöttar. 

Det var inte mitt fel!!

Nyfiken men ändå lite försiktig, rädd?

Bilderna här ovan är tagna på ett par gudstjänster vi var med på under söndagarna.

Pastor Jackson

Jackson inspekterar all-aktivitetshuset som är under uppbyggnad på kyrkan compound.

Joseph Koma, byggherren en underbart rar man.

Diplon, intyg är viktigt att få om man gått en kurs av något slag. Öppnar dörrar för jobb. Stories for life heter kursen hon gått. Man använder olika berättelser för att öppna upp för samtal i olika ämnen som hälsa, sanitet, könsroller, utbildning, odling mm. 

Helen

Eddie

På kyrkans compound finns en vattenpump som de boende i närheten får använda, det är väldigt vanligt att barnen får hämta vattnet.

Vi skulle inte gå så mycket utanför vårt boende men jag kunde inte hålla mig mer än ett par dagar sedan var jag bara tvungen att ta lite promenader. Blev kompis med dessa grabbar, de hängde alltid utanför hotellet(om vi nu kan kalla det för det), de hoppades på att få någon att åka med på deras motorcykel taxi. Jag avstod alltid denna gången men gjort det vid tidigare resor. Brukar funka bra här i Kapoeta där det inte går att köra fort pga dåliga vägar.

Hoppas ni haft en trevlig helg och inte stressat för mycket. Nu skall jag återgå till att göra mina kalendrar som skall bli julklappar till nära och kära.

Daniel

Postat 2022-12-11 16:21 | Läst 1682 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Health education at Kapoeta Health Science Institute South Sudan

Hello/Hej på er!

"Building Quality Health Professionals" är skolans motto. Det är andra gången vi fått tillfälle att vara med och utbilda/inspirera studenterna här i Kapoeta. Senast var det i februari 2020, tanken var att återvända redan samma år men sedan kom...ja ni vet Covid-19.

Nu i september hade vi äntligen möjlighet att åka tillbaka. Ni som följt mina inlägg genom åren vet att jag varit i Sydsudan många gånger. Från att vara mer delaktig i vården har vi nu ett annat fokus, att utbilda folk. Vi tror att det kan ge större effekter för folkhälsan i området på sikt. Nu följer det lite svartvita bilder från utbildningen, inte så mycket kommentarer till dem. Lite senare idag/i morgon ytterligare ett inlägg med svartvita bilder, delade upp det för annars blir det för många bilder.

Sjukhuset startade en barnmorske och sjuksköterske utbildning där vi nu är med och undervisar. På plats och via inspelade lektioner som finns på usb-sticka. Vi, det är några sjuksköterskor, barnmorskor och läkare, vi är alla engagerade i Pingstkyrkan i Jönköping som jobbat i Sydsudan sedan 70-talet.

Föreläsningar, grupparbeten, redovisning inför klassen, praktiska moment mm. Här följer lite blandade bilder.

Joseph

Tänk att det kan vara så intressant att se en blodtrycksmätning

Studenterna gör praktik vissa tider

Nyfiken på någon kille här inne?

Det var allt för detta inlägg. Hoppas ni gillat någon av bilderna.

Daniel

Postat 2022-12-09 11:13 | Läst 1525 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 73 Nästa