Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Dag 2 i Covid dagboken

Hej!

Tack för alla glada "tillrop" om mitt välmående!

Jag har det trots allt bra.

Dagen har bestått av en del OS från Peking, kul med "våra" framgångar. Dammsugit huset och tagit 2 promenader idag, den senare på Dumme Mosse som ligger nära där jag bor. Promenad 1 gick i närområdet, här lite blandade bilder

Dags att ta ner kransen som hänger vid vår entré

Axamo flygplats ligger intill Dumme Mosse

Promenaden på mossen var jobbig, trots jag gick sakta var jag tvungen att ta en genväg för att korta ner sträckan. Jag blev helt slut, hade ingen ork. Har aldrig upplevt trötthet och andfåddhet på det sättet. Blir nog allt en lugnare dag i morgon.

Sköt om er!

Daniel

Postat 2022-02-09 00:12 | Läst 927 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Dag 1 i Covid-dagboken

Hej!

Ja, så kom den då, på dagen nästan 2 år efter landets första konstaterade covid-infektion, min alldeles egna infektion. Efter att nästan dagligen mött, behandlat corona sjuka patienter i ambulansen så lyckades lite Omikrom virus smita förbi mina barriärer till slut. Okej jag kan väl inte till 100% säga att det är en patient men sannolikt i alla fall. 

Jag som trodde att jag tillhörde de få lyckliga som inte viruset biter på men så blev det ju inte...

Minns rädslan/oron jag hade i början av pandemin, hur kommer jag att drabbas, tänk om jag tar hem skiten till familjen. I natt när jag tog testet och såg resultatet blev tanken bara "jaha då är det bara att åka hem". Mycket av oron har försvunnit under de 2 åren som gått men inte all.

Efter att ha legat i sängen i stort sett hela dagen och tittat på OS och filmer så kände jag att jag behövde lite luft. Här några bilder från promenaden.

Jag känner mig inte riktigt så dålig som den här rosen

Det finns hopp om liv, precis som i dessa al hängen 

Gick ner i bäck ravinen som skiljer vårt bostads område från ett annat. Tänkte kolla på bäverspåren och se om jag kan hitta någon hydda, framtida fotoprojekt i vår kanske?

Någon som är expert på bävrar? Varför gnager de på så stora träd, är det bara för inte tänderna skall växa sig för stora? Det verkar som det gör det för att sedan lämna trädet utan att fälla det, är de så smarta så de väntar på att nästa storm skall göra resten:)

I ån hittade jag en solspegling från husen på Råslätt, på andra sidan ån.

Inte en karantän plats för covid sjuka personer utan ett parkeringshus

Vi får väl se hur många blad denna fotodagbok får men jag hoppas på en tunn bok

Må väl!

Daniel

Postat 2022-02-07 21:02 | Läst 1594 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Två ögonblick

Go kväll!

Om drygt 1 månad går en kollega till mig i pension. Jag sitter och letar fram bilder på han i mitt bildarkiv, av bilder jag tagit genom åren på jobbet. Rätt kul faktiskt att se tillbaka, många minnen som väcks till liv, bra och en del mindre roliga.

Här kommer 2 bilder från en annan kollegas avtackning för 2 år sedan. Mannen som står upp berättar en anekdot men har inte kommit fram till poängen...

Ögonblicket senare...

T. o. m den till synes sovandes Tomas vaknar

Hoppas ni får sova gott inatt!

Daniel

Postat 2022-02-02 23:58 | Läst 919 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

I dimman på Castello Barbarossa

Ciao Bella!

Ja det fick min Ulrika höra lite då och då när vi var på Capri, Italien.

Hon besökte mig under en vecka när jag "jobbade" som ringmärkare på Capri, bilden här nedan är från 1991 eller 1992. Jag ringmärker och Ulrika registrerar allt om fåglarna. Vi jobbar och bor i borgen, längst upp på San Micheles ägor. Oftast en vidunderlig utsikt över Capri och Neapelbukten men inte idag.

Rått och riktigt kallt trots vi är i maj, brrr

Den gamla tubkikaren sk "blykowa" är riktad mot pilgrimsfalks boet. Vi kunde studera falkarna från äggläggning till flygga ungar men mer om det en annan gång.

Buena notte!

Daniel

Postat 2022-01-29 00:40 | Läst 2344 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Rena händer

Hej!

Efter en helg på jobbet på 50 timmar så chillar jag nu. Sovit, käkat lite och druckit en balja kaffe, börjar vakna till lite. I kväll skall vi ha ett möte om lite satsningar på skola, hälsovård i Sydsudan. Har flera gånger visat bilder i bloggen från resor i Sydsudan. Jag sitter och nostalgi tittar på en del bilder från februari 2020, tror inte jag visat dessa innan.

Vi samarbetar med en lokal kyrka i Kapoeta. Idag skulle vi prata om vikten att ha rena händer i samband med måltider, matlagning. Ett rollspel blev vårt sätt att visa det.

Maken kommer hem och vill ha mat och frun kommer på att hon glömt att tvätta händerna innan hon började laga mat

Ajajaj vad kan hända med maten, kan jag bli sjuk pga av det?

Marie visar och pratar om betydelsen av att tvätta händerna innan matlagning

I nästa drama ville vi berätta om vikten av att tvätta händerna efter toalettbesök

Här kommer maken hem och skall börja äta

Har du tvättat händerna efter toabesöket? 

Inte, gå genast och gör det!! Inga rena händer, ingen mat från mig!

Marie berättar om vad som finns på händerna efter ett toabesök och hur man kan bli sjuk av att äta utan att ha tvättat händerna. Maken(Joakim) blir förskräckt, blev en hel del skratt hos alla barn och ungdomar som såg dramat

 

Joakim får rena händer

Maten smakar extra gott med rena händer när man vet att man inte blir sjuk

Rena händer hos Marie

Rena händer, något som även funkar bra i dessa Corona tider

Efter dramat visade jag hur man kan använda vanliga PET-flaskor för att rena smutsigt vatten med hjälp av solen, inga bilder dock på mig

Här i Kapoeta som är en distriktshuvudstad finns Corona smittan. Pandemin har satt käppar i hjulet för satsningar i området men nu ser vi förhoppningsvis en möjlighet att åka till Sydsudan igen. Vi skall i alla fall planera lite i kväll, det känns kul!

Hälsningar,

Daniel

Postat 2022-01-24 16:24 | Läst 1731 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 55 Nästa