Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

HV71 mot Färjestads BK: Uttryck och känslor!

Hej!

Igår kväll åkte jag upp till Kinnarps Arena för att se om HV kunde ta sig i kragen och slå Färjestad i det pågående kvartsfinalspelet i ishockey. Skulle HV få stryk är risken stor att det blir ett snabbt respass ur slutspelet. Upp till bevis HV!!

Jag hade som vanligt med mig kameran i ryggsäcken, hittade en ledig plats ovanför båsen, tyvärr lite högt upp för att vara optimalt men idag var det slutsålt så den fick duga. Dagens bilder är kanske inte av högsta kvalité men jag vill skildra matchen genom spelarnas, domarnas ansiktsuttryck eller gester. På ett sätt blir det också en spegling av hur matchen gick.

Det är tacksamt att fota idrottare som är aktiva, de tänker inte på hur de ser ut, så det kan bli ansiktsuttryck som är rätt kul.

Matchens lirare framför Joensuu framför Färjestads mål i period 1.

Vad ser ni i deras miner, jag tycker nog Petrasek(22) ser lite ängslig ut, precis som HV:s spel i första perioden.

HV trycker på lite mer, det blir ofta lite gruff vid bägge målburarna. Leende kryper Nilstorp undan, han vill inte vara med och slåss.

I första periodpausen byter HV målvakt och Larsson kommer in. Här har Johan Davidsson HV:s kapten precis gjort mål och HV har kontakt. Känslor?!

Såja Johan lugna ner dig lite nu... eller vad säger Petrasek?

Daniel Larsson fick en bra start och har full koll på var pucken är.

Trippad men inget kvällens domare tog någon utvisning för. Nilstorp har koll på pucken. Domarna var ute i blåsväder åt bägge lagen så det jämnade kanske ut sig till slut.

Kan du tolka hans tecken åt mig?

Jag roade mig att följa Per Ledin(97) under matchen. En riktigt retsticka, han är inte tyst en sekund när han är på isen, han tjatar oavbrutet med motståndarna och ibland domarna. Här en tekning, munnen går i ett, tror inte han säger något uppmuntrande direkt till Färjestads spelaren.

Har du knäck i lurarna eller?? Hör du inte vad jag säger ditt ...!!! Idrotten förbrödrar eller?

Vilket jubel när Ledin ger HV ledningen i matchen. Kolla uttrycken hos publiken, det är bara killen i rött uppe till höger som inte är glad. Ja, en del verkar mer än glada.

Ser Wallin förlusten komma??

Nr 11 Joensuu har precis avgjort matchen med sitt andra mål för kvällen, turligt, tog på någon spelare och ändrade riktning och gick i mål. Seger !!

Dagens hjälte mitt i smeten!

I morgon är det ny match i Karlstad, vore gott med en ny seger för HV!! Kämpa HV!!

Daniel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postat 2012-03-16 23:52 | Läst 9727 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Tarangie National Park

Hej!

Haft några timmars lugn på jobbet nu, sett Napoli slå Inter i fotboll. Forza Napoli!!

Då datorn hemma är lite kass(grafikkortet) så har det inte blivit så mycket bilder på siståne. Kom nyss på att jag har min externa hårddisk här på jobbet och där finns just en  massa bilder....är det förresten så att du har din externa hårddisk hemma kan det faktiskt vara en poäng att ha den på jobbet, hos föräldrarna och inte hemma ifall något skulle hända där.

Som en del av er vet är det bilder från vår familjeresa i Tanzania(fem familjer) och nu är det vår andra dag i Afrika.

Taget genom rutan, vi har precis passerat ca 30 män klädda i polis och brankårsuniformer som i perfekt gruppering gjorde morgongymnastik tillsammans(hann tyvärr inte med med kameran), det vore något för vår ambulansstation i Jönköping!

På väg mot Tarangie.

Lite koltrastlik.

I den torra flodbädden, även i Tarangie åkte vi utan guide då våra reseledare var väl förtrogna med parken.

Visar den vackra ändan...

Någon slags apa med stor... jag vad är det?

I sv, lite sepia.

I färg, någon som ni tycker mer om?

En savannörn på nära håll för en gångs skull, hade bara ett 70-300 tele så det behövdes bra ljus och närhet för att få någon hyfsad fågelbild.

En rätt stor flock med Impalaantiloper, de är på helspänn, troligen finns det något rovdjur i närheten.

Efter en stund "blåstes" faran över och hanen i flocken började uppvakta sina honor, som helst ville vara i fred.

En paus i skådandet så kom fotbollen fram. Vi hade flera fotbollar med oss, kläder, leksaker mm för att dela ut. Vi maxade vad vi fick ha med på flyget, 46 kg per person, köpte billiga resväskor på Second hand och fyllde dem med saker att ha med.

Fin pass!

Samma paus, jag står i mitten långt borta vid träden och spanar lite fågel(som vanligt).

Här är alla barnen/tonåringarna samlade, mina är längst till höger i bild, Jakob och Joel.

Jakob och Linus skojar till det.

Om allt går bra med bytet av grafikkortet i hemmadatorn så blir det mer bilder från Tarangie NP om några dagar. Får passa på att önska alla en go vecka!

Daniel

 

Postat 2012-02-26 23:44 | Läst 7510 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Arusha NP, eftermiddagen

Hej igen!

Efter lite vinteridrott och en dag på jobbet förflyttar vi oss tillbaka till Tanzania. Sommaren 2008 var vi under drygt tre veckor i landet.

För er som eventuellt undrar vad jag hade för utrustning så fotade jag med en Canon 400D samt en liten Samsung V50. På Canon kameran satt mitt gamla 70-300mm från min analoga kamera, 18-50mm eller 35-80mm(även det från min gamla analoga kamera).

När väl vattenhindret var passerat och vi betalat böterna fortsatte vi vår färd och drog oss mot sjöarna i parken.

Ja, såhär såg jag ut på den tiden. Nu var vi vid Momella Lakes och jag spanade mest efter fåglar. Ville ju se så många arter som möjligt.

Joel blev allt ljusare i håret(lite utfrätt på bilden dock).

Giraffer var väldigt vanliga i parken, här med en unge.

Fikapaus igen! Skönt att stanna och få gå ur bilarna, det blir gärna lite skumpigt på de dåliga vägarna.

En fin styltlöpare flög förbi, nära nog så jag fick en hyfsad bild på den, ny resart!

En liten vybild, tyvärr var fåglarna för långt borta, flamingos e de i alla fall.

Pälsen ser väldigt mjuk och skön ut, skulle gärna krama den!

Mamma, tror jag.

Då har vi lämnat Arusha NP och är på väg hem mot stan igen. Fyllda med intryck från vår första safari.

Bilden är suddig, fotad genom rutan. Tar med den ändå då den visar lite hur det ser ut på vägarna i Tanzania, samåkning på högsta nivå!

Dagen avslutades med äkta afrikansk mat....

Ses igen om några dagar, hoppas jag!

Daniel

Postat 2012-02-17 17:54 | Läst 6581 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Arusha National Park

Hej!

Nu fortsätter vi vår resa i Tanzania. Dag 2 i landet, tillika min födelsedag vilket gav mig en plats i 1:a bilen tillsammans med Bengt. Vårt mål idag var Arusha NP, en lite mindre park en liten bit från stan. Hela området kring Arsuha ligger ganska högt och så här "vintertid" i Afrika kan det vara lite kyligt och en del regn.

På väg mot parken.

Tar en stund att se hur mycket vi skall betala.

Arusha NP har en rätt blandad natur med lite savannliknande områden, många sjöar samt två gamla vulkanberg klädda i urskog. Enligt uppgift skulle det inte finnas lejon här.

Vi åker utan guider, våra reseledare Bengt och Pether har varit i parken flera gånger och kan den mycket väl. Det gör oss samtidigt lite friare att röra oss lite som vi själva vill. Vi börjar att åka upp för Mount Merus skogsklädda sluttningar, riktigt brant bitvis på en blöt, grusväg.

Som ni ser är vi ganska välklädda trots vi är i Afrika, här regnar det fortfarande.

Oerhört frodigt.

Konstiga men vackra blommor.

En orkidée.

Enorma träd, höga som höghus. Detta träd körde vi igenom utan besvär. Hitintills hade vi knappt sett några djur, jag sökte efter fåglar med kikaren i högsta hugg men det var ganska magert.

Änligen lite djur, kommer inte ihåg namnet tyvärr. Resans första apor.

Inte någon skarp bild direkt. Tyckte det var svårt att fota i början av resan, det var så mycket att se på att det var svårt att hålla fokus på själva tekniken, ljuset mm. Jag skulle gärna åka tillbaka av flera anledningar men en är att få åka dit nu med lite mer fototänk/kunskap samt lite bättre utrustning.

Vi jobbar oss upp för sluttningen i allt brantare backar, passerar en liten informationsplats.

Jag såg informationen men inte våra chaufförer, säger dom. Efter ett kort stopp vid utsikten fortsatte vi mot Meru Crater Trail.

Linus i branten med fin utsikt. Vi är nu på nästan 2000 meters höjd. Bättre väder men fortfarande en del moln.

Nu när det inte var lika brant längre fick barnen sitta på taket när vi åkte vidare, en va allt lite avundsjuk, jag ville också sitta på taket!

Väl uppe i kraterns väldigt speciella natur, var det efter lunch fritt att gå och fota, spana efter djur och fåglar.

En skymt av Kilimanjaro bland molnen. Själva är vi nu på ca 2.300 meters höjd.

Troligen en Variable sunbird(solfågel). Är överlag missnöjd med de flesta av mina fågelbilder, bättre lycka nästa gång hoppas jag.

Vitnackad korp med grym näbb.

Vi fick besök i kratern...en guide med en några turister. Det är något jag vill prova nästa gång jag är i Afrika, vore spännande att gå i naturen med guide.

Han var dock inte nöjd med att se oss här upp, det var förbjudet att åka hit utan guide. Nu var vi tvungna att åka ner till en vaktstuga och ta vårt "straff". Vi kunde bli utkörda ur parken alternativt betala böter.

Nu skulle vi ner för de sliriga och branta backarna utan att krascha.

Väl nere möttes vi av en giraff, tror det var den första på resan. Nu blev vi inkallade till vakterna, vakten i kratern hade via sin mobil ringt ner och berättat vad vi gjort.

Så här glad blir man när man får vara kvar i parken. Efter en ordentligt ursäkt av oss på swahili(det hjälpte att kunna språket) och 20 dollar i böter kunde vi fortsätta vara kvar i parken. Tror det får räcka för denna gången och återkommer med mer bilder från Arusha NP om några dagar.

Daniel

 

Postat 2012-02-07 11:16 | Läst 4052 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Tanzaniaresan började inte på Arlanda

Hej!

Efter att jag förra veckan varit på mitt första fotoklubbsmöte i Bankeryd och där fått se bilder från Sydafrika och Mozambique kände jag inspiration att blogga lite om vår resa i Tanzania 2008.

 Alltså inte helt nyligen gjord resa men har bestämt mig att gå igenom mina bilder på nytt, redigera lite och göra ett nytt bildspel. Gjorde ett på stört efter vi kommit hem(utan att göra något med bilderna) och vill nu se om jag lärt mig något om bildredigering samt se hur jag väljer bilder till ett bildspel.

Jag kanske kommer att fokusera på andra bilder/teman, tycker det skall bli lite spännande faktiskt. Ni kommer att få se ett urval av bilderna, det blir nog ganska många bloggar om resan framöver. Resan har haft en stor påverkan på mig i alla fall.

Här sitter Joel och Jakob och jag på Arlanda.

Resan började inte på Arlanda utan försommaren 2007 då vi av Bengt fick frågan: Vill ni hänga med till Tanzania nästa sommar? Jag skall ordna en resa , vi blir 4-5 familjer. Svaret kom spontant och omedelbart...JA! Bengt är född i Tanzania och har sedan han blev vuxen jobbat i landet i flera år, så en bättre reseledare kan vi inte få.

Därefter blev det flera träffar med våra blivande resekompisar, varav en del vi aldrig träffat tidigare. På träffarna lärde vi och våra barn känna de andra familjerna, vi planerade vår resa, det blev flera omfall under resans gång men till slut hade vi ett bra upplägg.

Den 13:e juni 2008 bar det iväg mot Tanzania.

Ett antal timmar senare på Addis Ababas flygplats, mellanlandning, trötta var bara förnamnet.

Äntligen, "Proceed to gate 2". Vi närmar oss slutmålet, Kilimanjaro Airport som ligger nära Arusha i norra Tanzania.

En massa plåttak finns det...i Addis Abeba.

On your left you see Africas highest mountain, sa kaptenen. Oftast kädd i dimma och moln.

Äntligen får vi känna värmen, lukterna och höra ljuden från Tanzania. Joel lite trött, han åt nästan inget på 20 timmar. Flygplansmaten var inte riktigt i hans smak...

Vår första bilresa, i Afrika tog ca 40 minuter. Oj vad vi spanade och sög i oss intryck. Nu är vi i Arusha och möter för första gången detta spelande gäng. När vi flera timmar senare tog en promenad i stan åkte de fortfarande omkring och spelade, ett brudpar till ära.

Nu följer lite snabba bilder genom bilfönstret.

Skor eller sandaler till salu.

Grönsaker, frukt och ägg i lite sepiatappning.

Samt i färg.

Här bodde vi i tre nätter, ett katolskt gästhem men även en skola. Ett helt okej boende för en billig penning, bra mat och så ligger det centralt och bra. Jörgen får possera lite vid entrén. Världen är liten brukar man säga, inne i köket på gästhemmet så står en god vän från förr. Nämen vad gör ni här...? Kärt återseende såklart.

Vad är det som händer här då?

Jo, efter att vi installerat oss, fått i oss lite mat så kom vi på att Sverige skulle spela mot Spanien i EM samma kväll. Lite knäppa som vårat gäng e/var fick vi för oss att det skall nog gå se även sent en kväll i Arusha. Sagt och gjort hela gänget slängde sig i bilarna och for ut på stan. Hela första halvlek hann ta slut innan vi hittade en restaurang som visade matchen. Glädjen var stor, en stund innan Spanien avgjorde i slutet av matchen.

Vad gjorde det, vi var i Afrika och i morgon var det min födelsedag, som present, att åka i första bilen på safarin i Arusha Nationalpark.

Daniel

Postat 2012-01-23 19:40 | Läst 5630 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa