Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Serengeti Wilderness Camp

Hej!

Tänkte visa lite hur det såg ut där vi tältade. Området låg ganska nära Seronera-området.

Vi har alltså lämnat norra Serengeti nu. Vi skulle upp tidigt för att ta en tur innan frukost.

Solen är på väg upp.

"Biblioteket" var öppet dygnet om. Här fanns några fina böcker samt lite gott och dricka.

Mattältet samt nattvakten, en av massaijerna. Alla fick en visselpipa som man skulle blåsa i om man ville ha hjälp på något sätt. Hörde många djur under natten bl.a lejon, hyenor, vårtsvin plus en massa hovljud. Tydligen hade några använt sig av visselpiporna men då sov jag gott.

Säkerhet även när det gällde brand.

Vi hade tvättmöjligheter i tältet men det fanns även utanför matsalen där dessa näshornsfåglar var facinerade av sin egen spelelbild.

Dessa tydstycken hängde på flera platser runt tältområdet. Den svarta och blåa färgen drar till sig tse-tse flugor, funkade faktiskt. Vi hade inga problem med flugor i lägret, däremot fanns det en del när vi åkte omkring. För den som är lite rädd för insekter, ormar kan jag nämna att vi såg inga ormar, inga ödlor, spindlar eller annat när det gäller otäcka småkryp:)

Lyxtält skulle jag kalla det. Riktiga sängar, vattentoa, dusch, lampor mm. Ni ser solpanelen, två påsar med vatten, ville man duscha ordnades det fram varmt vatten.

Jämför detta "tält" med hur vi tältade för fem år sedan.

Här tält a 150 kr styck som vi köpte med oss. Använde vilket funkade kanon, trots regn. Tälten lämnade vi sedan kvar på en missionsstation som fortfarande använder dem.

När vi var tillbaka från morgonturen var det frukost sedan lite tid för krysslösning, ja för frugan. Jag ville se och fota lite av fåglarna som höll till i närheten.

Glömde bilden på frun min men nu är hon med:)

Näshornsfåglarna var fortfarande kvar vi spegeln.

En gyklarörn flyger över.

Bye bye!

Ha nu en trevlig helg! Nu skall jag kolla lite på ishockey!

Daniel

 

 

Postat 2014-02-14 14:16 | Läst 8105 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Sekreterarfågel i närbild

Hej!

Kom nära en av dessa ståtliga fåglar i Serengeti. Sitter och fixar med bilderna jag skall ha i fotoboken om vår resa. Får se om någon av dessa platsar.

Tycker det är kul och testa lite ovanliga vinklar. Vad tycker ni?

Har ni någon favorit?

Det var allt för idag. Nu hoppas jag det håller sig lungt så att jag kan se lite på ishockyn(e ju på jobbet).

Ha de!

Daniel

Postat 2014-02-12 17:58 | Läst 5297 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Hitt på nått, hitt på nått själv!

Hej!

En fantastisk dag har nått sitt slut. Vilka upplevelser vi fått! En del av dessa har ni sett i bloggen här. Dagens sista bilder kommer precis efter att vi fått se en lyckad jakt, där en ung zebra blev tagen av ett lejon. Bilder från den kan ses här: www.fotosidan.se/blogs/steda/jakten.htm

Det blåser kraftigt och det börjar bli kväll men vår tur är ändå inte slut än.

En yngre hane sitter vid ett träd, den ser ut att njuta och bara relaxa i kvällningen eller vad tycker ni?

Visst njuter han, han verkar inte störd av munkgamarna som sitter ovanför och hela tiden tjatar om det inget händer och om att hitta på något att göra då helst äta.

Vi lämnar dem åt sitt öde och åker mot vår tältplats. På väg dit upptäcker vår utmärkte guide från JM Tours ytterligare ett kattdjur.

Två stycken geparder ligger och chillar en bit bort. Inte aktiva men kul att få se i alla fall.

Nu är det vår tur att chilla. Här kommer jag att trivas:)

Ha de gott vänner!

Daniel

 

 

Postat 2014-02-11 20:32 | Läst 5053 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Åre e toppen

Hej!

I morse innan klockan sex skjutsade jag äldsta grabben till Västra torget i Jönköping. Han skall på sportlovsläger i Åre. Efter en lång bussresa är de framme sedan några timmar.

I morgon bitti väntar pisterna i Åre på dem...är bara liiite avundsjuk!

Får väl plocka fram några gamla bilder och minnas i stället.

Hoppas det inte blir så här dimmigt utan gott väder å de kan hoppa, trixa precis som de vill...helst utan att skada sig.

Sista hoppet då, brädan gick sönder vid landningen.

 

Go natt!

 

Postat 2014-02-09 23:10 | Läst 4993 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Gott och blandat från Serengeti

Hej!

Vet inte vad ni tycker om Gott och Blandat? Gillar ni allt i påsen? Några av er kanske ratar lakritsen, det salta. Hemma är ofta lakritsen det som ratas, vilket passar mig då jag gillar lakrits.

Varför detta snack om godis? Vet inte men att se på bilder är lite som en Gott o Blandat-påse, en del bilder gillar man andra inte. Nu hoppas jag att ni skall finna något ni gillar i dagens inlägg. Det är lite blandat idag, bara ett lejon!

Håll till godo!

Ofta blir lejonen slöa efter en god måltid, hur det är här vet jag inte men den har inte ätit av denna Impala i alla fall.

Ibland blir djuren sjuka av någon sjukdom och dör. Enligt guiden vår så ratas dessa döda djur av de flesta rovdjuren och asätarna. Så var fallet här i alla fall.

Min gissning är gammal och ung savannörn, någon tror annat?

Örnarna spanar från skyn men en del tar en promenad och letar efter föda.

Så gör sekreterarfågeln för det mesta i alla fall.

 

Gamarna "njuter" av en död flodhäst. I vattnet intill fanns även andra fåglar bl.a. dessa.

Nu till en riktigt stor en.

De gick ofta helt ensamma och ganska svåra att komma nära.

Bilderna idag är från hela dag 2 i Serengeti. Mycket variation på hur ljuset var, ibland strålande solsken i zenit, skuggor, moln etc lite svårt ibland att få till det. Det hårda ljuset är inte roligt.

Samma giraff som ovan men lite mer nära hmm...

Skuggan under träden är eftertraktad bland gnuerna.

Nu till en av de stora i Big Five!

 

Med ett 400:a på kameran kom de stora djuren ibland för nära, det blev lite tajt.

Det finns kraft och tyngd hos elefanterna, honan ville åt det gröna gräset och tryckte till och vips låg trädet i backen och ungdomarna kunde lätt beta av det.

I skydd av mamma, cirka sex månader gammal sa guiden.

Det syns inte men det är ett litet vattendrag där och alla elefanterna dricker vatten. Här hände också en udda grej. I Serengeti får massaijerna inte vara eller ha boskap, ni ser kor i övre delen av bilden. Det fanns kossor även precis intill. Plötsligt går en av elefanterna till attack och fäller en av dessa kossor, knäcker ryggraden eller bakbenen på den. Volket liv det blev på massaij pojkarna. Nu skulle nog inte föräldrarna bli nådiga med dem. Det var ju deras uppgift att skydda och se till att inget händer med boskapen. Hann tyvärr inte vara med med kameran när det hände.

 

Utan en fungerande snabel är elefanten dödsdömd.

Dagvila, vi vilar på nätterna men det gör inte hyenor med flera. Inte jag heller för den delen, i alla fall inte på jobbet där jag är nu. Halva dygnspasset avklarat och faktiskt lyckades jag skriva detta inlägg utan avbrott:)

Ha nu en skön vecka. Hoppas ni hittat någon bild som tilltalat er.

Daniel

 

Postat 2014-02-09 19:50 | Läst 9828 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa