Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

The streets of Naples

Ciao!

I januari åkte Jakob min grabb och jag till Neapel för att ffa se Napoli spela fotboll mot Juventus, det var huvudmålet med resan. Jag ville även gå och fota liite grann, tyvärr glömde jag extra batteriet på laddning hemma till kameran jag lånat. Så bilderna idag är fotade med en Iphone 4, för när batteriet i kameran dött var det bara telefonen kvar att använda.

Detta har i alla fall gett mig en anledning till att återvända till Neapel.

Nu blir det en drös bilder, de är fotade från hotellet med omgivningar samt lite i den äldre delen av stan.

Idag blir det i svartvitt.

Gerza en kompis från Mjölby köper vykort. Han och jag var i Neapel på 90-talet när vi jobbade på Capri.

Det är inte många bilar som är oskadade i plåten.

Dödsannonser som denna såg vi ofta, klistrade på väggarna.

Får hoppas att han/hon inte dog i denna hagelsvärm som skadat fönstret. Ja, jag vet bilden är kass men... berättar ändå något.

Mer bilder från Neapel kommer...

Daniel

Postat 2015-04-03 23:43 | Läst 2827 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Alla vet inte hur man gör på Max

Hej!

Glad påsk till er alla!

Jag sitter på jobbet, har ett dygnspass denna långfredag. Just nu lite lugnt så då passar jag på att fixa lite med bilder och skriva denna blogg.

I lördags åkte jag och Jocke upp till Arlanda med två minibussar, vi skulle hämta lite folk  som vi skulle köra till Pingstkyrkan Jönköping. Här skall de medverka vid en påskkonferens i en vecka. Hela 40 personer från våra samarbetsländer(Armenien, Burundi, Burjatien, Etiopien, Rwanda, Sydsudan, Tadjikistan och Tanzania).

Hade preparerat bägge bussarna med två påsar med lördagsgodis(swedish tradition) lagt i lite surisar, salt och lakrits bland sötsakerna. Blev lyckat inga "sura" miner. När vi kom till Nyköping var det dags för lunch som vi beslöt ta på Max hamburgeri.

Max Nyköping.

Tänkte bjuda på svensk traditionell mat:), något som vi äter ofta(en del av oss i alla fall).

Blev en annorlunda upplevelse att guida våra vänner i allt hur man gjorde från att fylla på läsk, ketchup etc. Ingen av de hade ätit hamburgare och pommes innan på detta sättet. Vi skrattade tillsammans över situationen, minns hur jag fick hjälp när jag för första gången skulle äta Ugali i Tanzania eller Injera i Etiopien.

Etiopierna närmast, sedan burjatierna och längst bort de från Burundi och Rwanda.

Betyget på maten?

Very good! Thank you!

Det blev en bra inledning tyckte jag lördagsgodis och snabbmat! Typiskt svenskt?!

Daniel

Postat 2015-04-03 14:06 | Läst 3826 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera