Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Första mötet med svälten...

Hej!

...passerade utan att jag la märke till den. 

Vi körde rätt snabbt i vår lilla 3-bils karavan. Byarna passerades utan att stanna. Någon enstaka kisspaus eller en punktering var enda orsaken till stopp, vi hade bråttom, vi ville inte åka i mörkret.

Vi var inte rädda att någon skulle attackera oss, råna oss utan vi ville kunna se spår av det man ibland kallar för en väg.

Den kommande "mathyddan" blev till en bra utsiktspunkt. 

Då det knappast passerar en bil i månaden på detta stället var många nyfikna på vad som hände när de hörde bilarna.

Andra brydde sig inte alls de hade fullt upp med att säkra inhägnaden till sina djur.

Allt har taggar i Sydsudan, känns det som i alla fall.

Kanske dags att knyta an till rubriken:) den begynnande/pågående svälten i Sydsudan. Vi hade hört om att områden i Sydsudan hade svält men de var inte nära dit vi skulle. 

Vi passerade en borrad brunn under dagens färd, givetvis en samlingsplats. Folk kommer långväga för att hämta rent, friskt vatten. Vi stannade till kort för att ta lite bilder.

Kvinnorna pumpade upp vatten, hoppade när de pumpade upp vatten till sig och bl.a åsnorna.

Sugna på lite vatten?

Jag passade också på att ta några kort på allt kring pumpen, tyckte väl att allt så "bra" ut, fint ljus etc

Det var först här om dagen när jag skulle fixa till nästa bild jag noterade hur flera barn såg ut.

Förstora bilden så ser ni med vilka jag tänker på. På avstånd ser allt lite idylliskt ut men en närmare granskning visar något annat.

Jag har skrivit om insamlingar till Sydsudan tidigare och kommer fortsätta att göra det. Kan du så stötta gärna någon insamling. Gärna den som länken här nedan visar i en kort film(4 min)

Sydsudan

Avslutar med en sv-bild önskar er alla en skön helg...jag tillbringar min på jobbet. Dags att cykla dit nu:)

Daniel

Postat 2017-04-21 12:52 | Läst 3953 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Vem är Gud? Finns Gud?

Ciao!

Intressant fråga som många har åsikter om men frågar du en Napolitanare finns det nog bara ett svar:)

Foto av en väggmålning jag tog för några veckor sedan i Neapel.

Finns mycket fint, udda på väggarna i Neapel. Kommer fler intryck från Neapel när jag är klar med bilder från Sydsudan resan jag var på i mars.

God natt!

Daniel

Postat 2017-04-21 01:06 | Läst 2911 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

A bumpy road to Lotimor, South Sudan

Hej!

Har precis lagt ut min första film på you tube. En kort film som visar en liten bit av den väg vi åkte på från Nanyangachor till Lotimor.

Bumpy road to Lotimor, South Sudan

Hoppas länken fungerar.

Vi skall upp till en platå som syns i bakgrunden.

Smalt bitvis, de taggiga buskarna skrapade på bilen hela tiden, hade inte blivit snyggt på den egna bilen.

212404066

Ännu en länk från Sydsudan. Där medverkar jag, vet inte om det är bra eller dåligt:)

Handlar om en insamling vi startat för att kunna hjälpa människorna kring Lotimor. Vi kan inte hjälpa alla så därför koncentrerar vi oss på det området vi besökte. Se gärna filmen och hjälp till,  det finns även andra organisationer som har insamlingar för Sydsudan om det passar er bättre.

Var på ett möte igår kväll och kan rapportera att idag lastas 2 lastbilar i Kenya med mat och utsäde med en 1:a destination, Narus i Sydsudan. Lagras där för att sedan distribueras till Lotimor allt eftersom den nygamla vägen fixats till. En väg som är mycket enklare att använda än de ni sett på filmerna.

Ha en skön dag! 

Daniel

Postat 2017-04-20 10:53 | Läst 2830 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Den vackraste kråkan...är blå

Hej!

Dags för en första fågelbild från Sydsudan. Har ju mest visat bilder på en massa folk men nu är det dags för en fågelbild.

Förstora gärna.

God natt!

Daniel

Postat 2017-04-19 01:02 | Läst 1988 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Att sitta och titta på när andra jobbar...

Hej!

Det skojas friskt ibland om bl.a kommunalarbetare, en jobbar 2 står och tittar på och kommer med kommentarer. Vi fick vänta i flera timmar i Nanyangachor innan vi fick tillstånd av "bychefen" att åka vidare till Lotimor. 

Jag fotade och gick omkring på hans compound, det verkade som han hade rätt många fruar(räknade till 11). Månggifte är tillåtet och rätt vanligt i Sydsudan. Jag träffade på män som hade 10, 12 fruar även om det är mer vanligt med 2-3 fruar. 

Här verkade det som om den yngsta frun hade det tuffast. Diskade, fixade maten mm medan de andra bara satt och tittade och pratade. Jag bara gissar då jag inte kunde prata med dem men visst såg det så ut.

Efter ett tag bryr sig folk inte så mycket om att det sitter ett gäng främlingar på gården. Folk kommer och går, kollar lite på oss men går vidare.

Titta på min vackra dotter.

Dags för ett bad.

Här kommer Moro, en av våra chaufförer. Dags att åka kanske:)

Ja här kan vi inte sitta längre så efter ett antal timmars väntande fick vi åka vidare, med en guide samt en "medföljare" som skulle ha lite koll på vad vi gjorde. Tack o lov! Med lite bättre kommunikation, samt något mer papper hade allt gått lite fortare. Nu vet vi det tills nästa gång:)

Då är vi på väg...det kallas för väg i alla fall. Vi skall upp på platån ni skymtar i överkant, köra över den och ner på andra sidan. Helst vara framme innan det är mörkt men det känns tveksamt om vi hinner. Nu väntar ett riktigt prov för våra bilar, däck och chaufförer. Det ni ser nu är en bra del av vägen...

Trevlig påskafton vänner!

Daniel

Postat 2017-04-15 15:25 | Läst 3441 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa