Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Jag lämnade söndagsmiddagen för en rallhäger

Hej!

Mitt under söndagsmiddagen pep det till i telefonen, en rallhäger vid Rocksjön!! Rocksjön ligger mitt i Jönköping där jag bor. Skall jag äntligen få se en ny art i Sverige? Har inte fått det på några år.

Frugan sa åk och svärfar bara log och skakade på huvudet...så jag drog. Aldrig har de fem kilometrarna tagit så lång tid! Varför skall det vara så mycket trafik NU och varför kör de så sakta!! Den kan ju dra iväg!!

Nu gick det bra, den var kvar och visade sig riktigt bra för oss. Mulet väder och ganska mörkt var det. Nu kommer en drös bilder på rallhägern. Den häckar i södra Europa, har setts ca 15 gånger i Sverige.

Bilderna är tagna i RAW-format(ny på det) och jag har försökt fixa till dem i Lightroom 5(har testversionen 30dgr). Tyck gärna till om ni har lite tips, om ni ser något som ser helt galet ut.

Inte jättestor variation på bilderna. Den flög några gånger men hann inte med och bilderna blev för suddiga.

Lite väl suddigt men ville visa dess vita vingar.

Nu kliar det inte längre.

Oskarp men gött ljus, lite romantiskt?

Efter en timmes skådning drog den iväg och jag var nöjd och åkte hem och tog lite efterrätt:)

Ha de gott!

Daniel

Inlagt 2014-10-26 23:43 | Läst 5184 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Den ser ju för komisk ut då den sitter och kliar sej med fjädrarna spretande. Den nästa sista är också fin med speglingen. Vilken givande söndag du fick.
Hälsningar Lena
Det verkar stressigt att vara fågelskådare!
Fina bilder på hägern! Nr 8 med den rufsiga "frisyren" var ju kul!
/Niklas
Grattis till de fina bilder på den fina Rallhäger Snyggt fotat Daniel Ha en fin kväll : ) // Gert
Så härligt att få se en "ny" fågel.
Fina bilder tycker jag... som är liiiite avis. :)
Hälsn. Lena
Jag var där nu i fredags, och det var i synnerhet en fin upplevelse! Underbar fågel! Ser också på dina bilder att den har vissa fasta fiskeplatser som den återkommer till.