Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Kreta del 3: Mina fördomar om greker

Hej!

Grekland är verkligen på tapeten nu och så även i somras när vår resa till Kreta gick av stapeln. Dagligen har man blivit matad hur illa ställt det är i Grekland, via media eller i snacket på jobbet. De är lata, betalar ingen skatt, kör som galningar, röker överallt mm mm. Ni har säkert hört en del själva.

Hade/har jag några fördomar? Jo, de har jag nog allt. Har nog köpt det här om latheten, hur de kör och hur de betalar skatt. Nu skulle det bli kul att själv se hur de är.

En kyrka i Agia Apostoli där vi bodde. Skall med några bilder ta mig igenom några fördomar. De kör som galningar!!

Lite var stans såg vi små "kyrkor" längs vägarna. De kunde ibland vara där för att någon dött i en olycka men lika ofta för att någon hade klarat sig mirakulöst och då ville man ha en "kyrka" att gå till och tacka Gud/helgonet Maria för att man klarat sig. Personligen tyckte jag inte biltrafiken var så farlig.

Motorcyklar, scootrar och mopeder körs utan hjälm och skyddskläder. Jag hade nog också lämnat skinnkläderna men hjälm, ja tack. En del var lite veliga som på den undre bilden, hade hjälmen på armen, precis som om de skulle hinna sätta på den om de föll.

Lat?? Hoppas han hade koll i alla fall.

En myt/fördom. Grekerna bygger inte klart för då behöver de inte betala fastighetsskatt, därför alla dessa ofärdiga hus. Stämmer ej!

Röker överallt och alltid. Ja den stämde, tyckte jag. Tyckte alla rökte, unga, gamla, tjejer, killar, i alla situationer så nog hade de en cigarett i munnen.

Nog med negativt snack. Mina intryck är dock mest mycket positiva från Kreta/Grekland. Tyckte de flesta slet o jobbade hårt, var otroligt trevliga. Ville hjälpa till på alla sätt. Otroligt barnkära, ni skulle ha sett personalen på hotellet, hur de tog hand om, gullade med de små barnen.

Jag åker gärna tillbaka dit. Nästa blogg blir nog om grekiska morgonrutiner.

Go kväll!

Daniel

Inlagt 2011-10-28 18:23 | Läst 6257 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Trevliga bilder från den kretenska vardagen Daniel! Dina intryck stämmer väl överens med mina egna iaktagelser, det röks ohejdat nästan överallt t.o.m i butikskassorna, sedan det där att de kör utan hjälm såg jag redan 03 när jag var på Rhodos första gången vi bodde på ett litet oansenligt hotell vid en genofartsled in mot centrum i Rhodos stad och varje morgon kom föräldrar med ofta två barn en fram en bak på dessa vespor/mopeder och alla utan hjälm, man undrar hur dom tänkte egentligen.

Hälsn. Leif M
Svar från Daniel Steen 2011-10-30 19:53
Tack för din kommentar Leif!

Det är alltid kul med lite respons. La ut en ny drös med bilder idag. Ha en bra vecka!

Mvh, Daniel