Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Kreta på fredag

Hej!

Skall till Kreta på fredag. Jag och mina två tonårspojkar "måste" lämna Ulrika hemma så hon får lite egentid och kan starta arbetet inför skolstarten den 22:a.

Vi skall bo strax utanför Chania(5km). Någon som har lite roliga tips på utflykter i närområdet, tror inte grabbarna vill åka så mkt bil/buss på ön. Är själv dock sugen på lite spännande fågel, typ lammgam.

Var ute på Visingsö igår och fick närkontakt med en ung kärrsnäppa som landade bara några meter ifrån mig. Snabbt ner på magen och den blev lugn och började födosöka och kom sedan så nära att jag inte ens hann få med hela fågeln.

Hmm, undrar om det finns något ätbart runt hörnet??

Ha en fortsatt skön sommar!

Daniel

 

Inlagt 2011-08-10 16:20 | Läst 5380 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej!!

Vi skall med åka till Kreta för 3:e gången men inte förrän nästa Fredag.
Var skall ni bo nånstans, öster-väster om Chania??? Vi skall bo i Kato Stalos som ligger väster om Chania som även gränsar till eller rättare sagt ligger ihop med byarna Agia Marina och Platanias.

Hamndelen i Chania är ett i mitt tycke ett trevligt utflyktmål att strosa runt lite på, jag vet ju inte riktigt vad du/ni är ute efter för saker att se och göra?

Badställen finns det ju gott om på Kreta, men skall man till dom i mina ögon 2 finaste Elafonissi och Balos Bay som ligger på sydväst resp. väst sidan krävs det nästan bil tyvärr. Från Kissamoss kan man åka en båttur till Balos Bay som tar typ hela dagen, eller så tar man bilen upp på berget och går ner till Balos.

http://www.reseguiden.se/forum/bilder/172564

Det finns en krigskyrkogård i Souda som jag tänkte åka till denna gången.

Om ni skulle hyra bil så är ett tips att ta en självriskeleminering på bilen eftersom folk där nere inte kör som här i vårt land

En bra Kreta sida http://www.explorecrete.com/

MVH
Jonas
Svar från Daniel Steen 2011-08-10 21:43
Hej Jonas!

Tack för all info. Vi skall bo i Kato Daratso som ligger ovanför Agia Apostoli, allt lite väster om Chania.
Det är en restresa, inte så planerad, grabbarna vill nog mest bada o slappa men jag gillar ju att fota samt att skåda fågel.

Jag tycker det vore kul att visa grabbarna något annat än det mest turistiga därav min fråga om tips. Får passa på att önska er en trevlig resa!

Mvh, Daniel
Hej Daniel! Jag har varit på Kreta i två omgångar, kolla gärna in mina album därifrån.Vill man upptäcka ön lite utanför det mest "turistiga" så är nog någon form av fordon nästan nödvändigt är jag rädd, ön är rätt stor, för övrigt är en vandring i Samariaravinen att rekommendera, en naturupplevelse lite utöver det vanliga, dock bör man vara rustad med god kondition och grova skor.

Ha en skön resa och fortsättning på sommaren!

Leif M
Svar från Daniel Steen 2011-08-11 10:09
Hej Leif!

Samaria är jag sugen på men får inte med mig grabbarna på en hel dags vandring. Fina bilder i dina album.
Du får väl titta in igen senare i höst så skall det förhoppningsvis vara lite bilder från Kreta här på FS.

Mvh, Daniel