Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Ölänska strandängar

Hej!

Det är dags att gå några veckor tillbaks i tiden, närmare bestämt till vecka 28. Det är min sista semestervecka och vi har hyrt en husvagn på norra Öland. Som vanligt går jag upp tidigt, vill njuta av stillheten, lugnet, ljuset innan sommaröland vaknar. Kikarna och kameran är med.

Jag stör en ormvråk som sitter på en ledning, så fort jag stannar drar den iväg, hann få iväg denna motljusbild.

Går ner till stranden. Försöker ligga på magen så gott det går utan liggunderlag, har inget gömsle med mig heller men det gjorde inget för denna sädesärla som emellanåt var närmare än närgränsen på mitt tele.

Småspovens lockläte gör mig uppmärksam och strax passerar några småspovar och en grann myrspov.

Strax efteråt kommer en skräntärna flygande, solen lyser intensivt på den(lite utfrätt), de mörka molnen blir en fin bakgrund. Åska och regn verkar vara på gång.

När jag byter ställe blir en rödbena lite orolig och flyger varnande ganska nära mig. Hittar snabbt ett ställe där jag kan vara utan att störa vilket lugnar mig och fåglarna.

Rödbenan sätter sig i toppen på en enebuske men har full koll på mig.

Ytterligare en rödbena anländer.

En skärfläcka passerar.

Skärfläckan, en av de vackraste vadarna vi har i Sverige.

En svartvit variant.

Det jag älskar mest med sommarskådningen är just vadarna, allra helst när de är i sin fina häckningsdräkt som här. Spovsnäppor och kärrsnäppor samt en ungstare.

Underbart vackra i morgonljuset. Helt klart värt att gå upp tidigt för att få se detta!

Dagens sista bild. Alla bilder är fotade med med 7D och mitt 400/5,6. Utan gömsle, liggande på mage(inte alla) i rutten tång, stenar och pissmyror. Ett liggunderlag hade varit guld värt!

Daniel

 

Inlagt 2012-08-07 22:19 | Läst 6392 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?