Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

På väg hem

Hej!

Efter ett 15-timmars pass så är det skönt att få cykla hem på morgonen, solen lyser, någon minusgrad(i alla fall i skuggan), det är frost i gräset, på blad och bär.

På Ryhovs sjukhusområde finns det många fina små oaser, innergårdar med mycket träd och buskar. Brukar rasta lite kul fågel där ibland. Idag var det lungt på den fronten dock. Det fick bli lite foto på växterna.

Gillar färgerna i bakgrunden, när solen lyser på de vissnande bladen.

Har tyvärr ingen aning vad det är för bär. Efter Ryhov bär det ner mot Vättern, tänkte cykla längs Vätterstranden till centrum. Passerar Liljeholmskanalen, bäst och spana lite fågel, här brukar jag se salskrake. Ingen idag men en undrande storskrake fanns det.

Huvudfärgen var brun på detta exemplar, svart till grönsvart brukar annars vara det vanligaste. Skulle tro att hur solljuset träffar huvudet påverkar vilken färg det blir.

I Jönköpings hamn ligger ensdast några få båter kvar.

Tyckte Hjalmar var värd att beskådas lite närmare, sliten efter många års trogen tjänst. Hoppas Hjalmar blir väl omhändertagen i vinter.

Cyklade till Saluhallen, behövde en bild på två fiskar inför ett bildspel jag skall göra. Vid fiskdisken ställdes frågan, joro visst kunde de plocka fram två fiskar som jag fotade. Vi har fått konstigare frågor sa fiskhandlaren och log.

Inte helt nöjd med bilden ,var nog lite stressad trots allt. Efter en fika i Pingskyrkans café var det dags att cykla hem. Ledig dag i morgon, det skall bli skönt innan helgens arbete börjar.

Hare bäst!

Daniel

Inlagt 2011-11-17 00:24 | Läst 5837 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Tycker mig känna in den långa, långa bänken på piren bakom Hjalmar. Var på ett kort besök i Jönköping i somras och hann med att besöka hamnen mellan två regnskurar. Vad är Hjalmar för typ av båt, bogserbåt? Jag har fått lära mig att de flesta båtar är en "hon" men att isbrytare är en "Han". Kan det vara så att det finns fler hankönade båtar?
Fina bilder.